Nüfus Müdürleri Fatsa'da Toplandı

Fatsa'da, 2016 yılının ilk ilçe nüfus müdürleri toplantısı yapıldı.

Fatsa ilçesinde, 2016 yılının ilk ilçe nüfus müdürleri toplantısı yapıldı.

Fatsa Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Ordu İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Cevat Şahin, 2016 yılın ilk toplantısını Fatsa ilçesinde yaptıklarını söyledi.

Hedeflerinin hizmet kalitesini daha da çok yükseltmek olduğunu belirten İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Şahin, 'Toplantının amacı nüfus, vatandaşlık, evlendirme mevzuatları, adres kayıt sistemi, kimlik paylaşımı sistemi ve diğer mevzuatlarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak, çalışma esnasında ortaya çıkan sorunları ortak bir paydada tartışıp mevzuat çerçevesinde sonuca bağlamak, bakanlığa bildirilmesi gereken hususlar var ise onları değerlendirerek bakanlığımıza bildirmektir. Hedefimiz hizmet kalitesini yükseltmektir.' diye konuştu.

Şahin,

Yeni kimlik kartları hakkında bilgi veren Şahin, şunları kaydetti:

'Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartları, 10 yıllık kullanım ömrüne sahiptir. Bu kartlar, polikarbon materyalden oluşan, temaslı, temassız yonga içeren ve uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran kimlik kartlarıdır. Kimlik kartı ile sağlanan hizmetlerde, hizmetin özelliğine göre görsel, elektronik ve biyometrik olmak üzere farklı güvenlik seviyelerinde kimlik doğrulama yöntemleri kullanılacaktır. Bu sayede farklı kurum ve kuruluşların güvenli kimlik doğrulaması yapmasına imkan sağlanacaktır.'

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Toplantıya, 19 ilçenin nüfus müdürü katıldı.

Kaynak: AA