Hamilelik Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Anlatıldı
Kartepe Belediyesi ve Kartepe Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile anne adaylarına yönelik hamilelik psikolojisi, doğum kaygısı gibi konularda grup terapisi verilmeye başlandı.

Anne adaylarına moral ve destek sağlamak amacıyla grup terapisi düzenleyen Psikolog Yavuz Yabaş, grup terapilerinde gebelik fizyolojisi, doğum korkusu ve bu korkularla baş etme yöntemleri, doğuma hazırlık konusunda hamilelerin eşlerinden ne gibi destek almaları gerektiğine dair bilgileri de terapiye katılanlarla paylaştı.
Yabaş, anne adaylarının hamilelik terapisi sayesinde kendilerini daha iyi hissedeceklerini belirterek, “Korkularını yenerek, daha bilinçli anne olacaklar. Kendilerine güven gelerek, doğum sonrasında da yaşayacakları olaylar karşısında daha bilinçli anne olacaklar. Her şeyden önemlisi annelik duygusunu benimsemiş olacaklar” dedi.
Programa katılan kadınlar, “Kartepe’de hamilelere yönelik bu tarz programların başlamasından büyük memnuniyet duyduk. Kartepe Belediyesi’nin ve Toplum Sağlığı Merkezi’nin bu anlamda önemli bir hizmete imza atmaları çok güzel oldu. Terapi çok faydalı geçiyor. Hamileliğin aslında korkulacak bir şey olmadığını anladık. Terapi sayesinde endişelerimizi yeneceğimizde inanıyoruz. Bu imkânı sağlayan Kartepe Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’e ve Toplum Sağlığı Merkezi’ne çok teşekkür ediyoruz ” diye konuştular.
