Görünenin Şiiri Fotoğraf Görünmeyenin Fotoğrafı Şiir

Düzce Üniversitemizin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç’in katılımıyla düzenlenen “Görünenin Şiiri Fotoğraf Görünmeyenin Fotoğrafı Şiir” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Görünenin Şiiri Fotoğraf Görünmeyenin Fotoğrafı Şiir
Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Şiir ve sanat üzerine konuşan Prof. Dr. Nurullah Genç, “İnsanların çoğu, ya düşünen ya da yapan olarak ikiye ayrılır. Ancak sanatçı önce düşünür, sonrada o düşünceyi uygular” dedi.

Doğanın başlı başına bir sanat olduğunu ifade eden davetli konuşmacı, “Sanat kelimesi yapaylık anlamına gelir. Çektiğimiz hiçbir fotoğraf veya oluşturduğumuz sanat eseri, gerçeğinden daha güzel değildir. Yüce Yaradan görünmek istemiştir. Bu nedenle âlemleri yaratmıştır. Sanatçılarda görünme arzusu vardır. Yaptığımız ve yazdığımız eserlerin görünmesini ve okunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kendisine ait olan “Olsan da bir olmasan da” ve Rüveyda” isimli şiirleri, çektiği fotoğraflar eşliğinde seslendiren Prof. Dr. Nurullah Genç; öğrencilere şiir, musiki ve fotoğrafların anlattığı duyguları hayal etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Son olarak Erdem Beyazıt’ın “Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair” adlı şiiri fotoğraf kareleri eşliğinde okuyan Prof. Dr. Nurullah Genç, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Konferans, Prof. Dr. Nurullah Genç’e teşekkür belgesi takdim edilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA