Akdenizli Belediyeler Birliği Başkanlığı'na Tütüncü İkinci Kez Seçildi

Akdeniz Belediyeler Birliği yeni dönem başkanlığına seçilen Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, ikinci döneminde de önemli adımlar atacaklarını ifade etti.

Akdenizli Belediyeler Birliği Başkanlığı'na Tütüncü İkinci Kez Seçildi
Akdeniz Belediyeler Birliği Meclisi’nde düzenlenen olağan seçimde, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü ikinci kez seçildi. Rixos Downtown Otel’de düzenlenen ve başka bir adayın çıkmadığı genel kurulda, mevcut başkan Tütüncü, AKBB’de 3 yıl daha görev yapmak üzere seçildi. AKBB Meclisi Birinci Başkanvekili Enver Aputkan, İkinci Başkan Vekili ise Erol Demirhan olarak seçildi. Kurul toplantısında ayrıca divan heyeti, encümen ve komisyonların da seçimi tamamlandı.

AKBB Başkanı olduğu 2 yıllık dönemde 184 etkinlik ile rekor kıran Tütüncü, 41 olan üye sayısını 61’e çıkartarak önemli ölçüde büyüme sağladı. Ulusal ve uluslararası çalışmaların gerçekleştirildiği birliğin gücünün artmasında çok önemli roller oynamış olan Başkan Tütüncü, kurul sonunda üye belediyelerin başkanları ile meclis üyelerinin tebriklerini kabul etti.

Tütüncü döneminde ilk kez Denizli ve Malatya’dan belediyelerin katıldığı birlik, genel kuruldan ilk kez bir İçelli belediyenin üyeliğini onayladı. Kurulda Isparta Kuleönü, Denizli Acıpayam ile İçel Aydıncık Belediyelerinin üyeliği oybirliğiyle kabul edildi. Kurul öncesi 58 üyesi olan AKBB’de böylece üye sayısını 61’e yükseltmiş oldu.

AKBB Meclisinin teveccühüyle 3 yıl daha görev başında olacağını belirten Tütüncü, “Görevde olduğum 2 yıllık zamanda 184 etkinlik geçirmişiz. Bu da 4 günde 1 etkinlik yapmak demek. 1979 yılında kurulmuş birliğin çalışma hayatında tarihi bir rekor kırdık. Bu başarı meclisimizindir. Böylesi dinamik bir süreci yaşamaktan dolayı memnuniyet ve onur duyuyorum. Geldiğimizde 41 üye vardı, bugün 61’e yükseldi. Bu da yaklaşık yüzde 50 büyüme demek. Çok ciddi bir özveriyi ortaya koyduğumuzun göstergesidir. İçel dahil olan illerimiz arasına girdi. Denizli ve Afyonkarahisar, Malatya’dan üyeler birliğe kabul etmiştik. Bugün aldığımız karar ile Akdeniz’in doğusuna açılmış olduk. Bu da büyük bir mutluluk vesilesi. Birçok belediyemizin daha üye olmak için ön görüşmeler yapmış olmaları, hatta bazı belediyenin kendi birliğinden ayrılıp bize katılmayı beraber olmayı arzulamış olmaları, hedeflerimize ne kadar yaklaştığımızın göstergesi’’dedi.

Yeni bir döneme kardeşçe girdiklerini belirten Tütüncü, “Ağız tadıyla, kardeşçe, arkadaşça, politik tartışmalardan uzak, sevginin ve işbirliğin merkeze alındığı bir genel kurulu tamamladık. Önceki seçimdeki bir takım gerilimler, hadiseler göz önüne alındığında, farklı bir boyutta olduğumuzu görüyoruz. Ekibimizle birlikte sevgi asaletini her yere kılmayı sağlıyoruz. Bu da bizim farkımız diyoruz. Her şey çok daha güzel olacak” diye konuştu.

AKBB Divan Kurulu asil üyeleri Kepez Belediyesi Meclisi Üyesi Elif Derya Canbulut ve Elmalı Belediyesi Meclisi Üyesi Halil Öztürk seçildi. Yedekleri ise Kepez Belediyesi Meclis Üyesi Dilaver Tanık ile Korkuteli Belediyesi Meclisi Üyesi Ahmet Memioğlu olarak belirlendi.
Kaynak: İHA