17. Tarım Ve Seracılık Festivali

Kumluca'da 17. Tarım ve Seracılık Festivali başladı Festivalde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir takım etkinlikler yapıldı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 17. Tarım ve Seracılık Festivali başladı.

Karatepe Stadyumu'nda tertiplenen festivalin organizasyonu Kumluca Belediyesince yapıldı. Programa Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla İlçe Müftülüğü de katkı sundu.

Stadyuma hasır yayan katılımcılar, namaz kıldı.

Belediyece vatandaşlara yemek ikram edildi.

Müftülükte görevli 60 kişinin oluşturduğu koro, ilahi ve kaside okudu.

Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Camisi İmam Hatibi Mehmet Bilir, kardeşleri Adem ve Fatih Bilir ile Kuran-ı Kerim tilaveti sundu.

Antalya Müftüsü Osman Artan, yaptığı konuşmada, Müslümanların her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmaları ve kardeşçe yaşamaları gerektiğini belirterek, bugün yaşanan kavga ve anlaşmazlıkların temelinde Kuran-ı Kerim ve sünneti anlayarak uygulayamamaktan kaynaklandığını söyledi.

Özellikle son zamanlarda hem ülkede, hem de dünya üzerinde yaşanan bazı terör olaylarını gerçekleştirenlerin de olayda hayatını kaybedenlerin de 'Allahuekber' dediklerini ifade eden Artan, 'Bütün bu yaşadığımız olaylar, dinimizi iyi anlamamaktan kaynaklanıyor. Böyle güzel günlerde, Kutlu Doğum Haftası'nı yaşadığımız bu günlerde birlik ve beraberliğimiz için daha fazla Kuran-ı Kerim'i anlamalı, sünnetten yararlanmalıyız.' diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kumluca Müftü Vekili ve Kemer Müftüsü Ayhan Ermiş dua etti.

Programa Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: AA