Adana'daki Cinayete Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

Adana'da işten kovulduğu çiftlikteki kasayı açmaya çalışırken kendisine engel olmak isteyen bekçiyi satırla öldürdüğü iddia edilen eski bekçi Reşat Konaç hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yüreğir ilçesinin Havutlu Mahallesi'ndeki bir çiftlik evinde satırla öldürülmüş olarak bulunan bekçi Yusuf Bolat’ın (61) öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Bolat'ı dövüp, satırla başından yaraladıktan sonra ellerini ve ayaklarını bağlayarak ölüme terk edip kaçtıktan sonra yakalanan çiftliğin eski bekçisi Reşat Konaç (47) hakkında Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesinde 'Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme' suçundan dava açıldı.

Cumhuriyet savcısı, tutuklu Konaç'ın ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 19 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak Konaç, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki savunmasında cinayeti nasıl işlediğini şöyle anlatmıştı:

'Yıllarca çiftlikte bekçilik yaptım. 5 bin lira alacağım vardı, beni işten çıkardı. Paramı da vermedi. Paramı istemek için Sedat Aslan'ın yanına gittim, beni kovdu. Ben de akşam çiftliğe gittim. Kasayı açmaya çalışırken, bekçi beni gördü. Tartıştık, bıçak vardı, bana saldırdı. Elimden yaralandım. Sandalye ile kafasına vurup bayılttım. Sonra el ve ayaklarını bağlayıp, portakal bahçesine taşıdım. Kafasına da satırla vurarak öldürdüm. Kasayı açamayınca intikam için aracı ateşe verip ayrıldım.'

Havutlu Mahallesindeki çiftlik evindeki işinden kovulan Reşat Konaç 1 Şubat’ta çiftliğe gidip kasadaki paraları almak isterken karşılaştığı bekçi Yusuf Bolat'ı satırla başına vurarak öldürmüştü.

Kaynak: AA