Bioenerji Yöntemi Panik Atak Rahatsızlığına Işık Oldu

Günümüzde yaygın olarak rastlanılan panik atak rahatsızlığının tedavisi için bioenerji yöntemi umut ışığı oldu. Alternatif tıp danışmanı ve Bioenerji Uzmanı Önder Özcan yaptığı çalışma ile özellikle panik atak, depresyon, klostrofobi, uykusuzluk gibi psikolojik sorunların giderilmesinde etkili sonuç aldıklarını ve bu sonuçları gerek sosyal medya veya katıldıkları programlar yoluyla paylaştıklarını kamuoyuna duyurduklarını bildirdi.

Bioenerji Yöntemi Panik Atak Rahatsızlığına Işık Oldu
İstanbul, Diyarbakır, Antalya, İzmir ve pek çok şehirde hatta Avrupa’da pek çok ülkede öğrenci ve danışanlarının olduğunu belirten Önder Özcan, özellikle seans, eğitim ve uygulamalarının telefon veya internet üzerinden video konferans yoluyla yapılabilmesi sebebiyle yurt dışında yaşayan gurbetçi Türklerden de yoğun talep gördüğünü kaydetti.

Bioenerji uygulamalarının Avrupa ve Amerika’da pek çok klinik de alternatif ve tamamlayıcı tıp yöntemi olarak kanser hastalığından mide ülserine, psikolojik rahatsızlıktan sebebi anlaşılamayan pek çok hastalık, ağrı ve sağlık sorunlarında kullanıldığını belirten Bioenerji Uzmanı Önder Özcan kendilerinin de sık sık yurt dışından davet aldıklarını belirtti.

Önder Özcan, panik atak tedavisi konusunda en önemli olgulardan birinin kişinin enerjik dengesinin düzenlenmesi olduğunu belirterek enerji dengesi düzenlenen danışanlarının rahatsızlığının semptomları ile ilk seanstan itibaren daha rahat mücadele edebilmeye başladıklarını süreç içerisinde ise semptomların tamamen ortadan kalkarak kişilerin normal yaşam tarzlarına dönebildiklerini söyledi.



Özcan, psikolojik zannedilen pek çok rahatsızlığın kişinin enerjisel manada zayıflaması olduğunu ve bunun sonucu olarak özgüven, benlik iradesinin kaybolması ile ilişkilendirildiğini, bu dengelerin kurulmasının yeniden oluşturulması sonucu ise çaresiz gibi görülen pek çok hastalık ve sorunun çok daha sorunsuz ve kısa sürede çözüme ulaştırılabildiğini belirtti.

Günümüzde çok sık olarak yaşanılan panik atak hastalığının ise belli başlı belirtileri olduğunu belirten Özcan, bunları şöyle açıkladı:

“Ani bir şekilde bazen uyarıcı sebebiyle ama çoğu zaman ortada hiç bir sebep yokken oluşan ölüm hissi, ölüm korkusu. Ölüm korkusuna bazen eşlik eden, bazen ise bağımsız olarak oluşan kalp atış hızında ani artışlar. Kişilerde kalp hızlanmasına bağlı olarak veya bağımsız olarak seyreden göğüs bölgesinde baskı veya sıkışma hissi. Bulunulan ortamda yabancılaşma hissi, etraftan kendini farklı görme. Semptomlar kişiye göre değişmekle birlikte mide bulantısı hissi. Zaman zaman baş dönmesi, gözlerin kararmaya başlaması, hatta bazen bayılma durumu. Sıcak ve soğuk ter basması durumu ve bunalma hissi. Vücudun belli bölgelerinde uyuşma ve karıncalanma hissi oluşması. Delirecekmiş gibi hissetme durumları ortamdan kaçma isteği bulunulan ortamı terk etmenin kendisini rahatlatacağı hissi. Nefes darlığı hissi oluşması ve bu sebeple bazen ambulansla hastaneye gitme düşüncesi ve talebi”.

PANİK ATAK KRİZİ DURUMUNDA UYGULANMASI GEREKENLER

Alternatif tıp danışmanı ve Bioenerji Uzmanı Önder Özcan, panik atak krizi durumunda uygulanması gerekenler hakkında da önerilerde bulundu. Özcan, bu durumlarda, “Hastaya öncelikle sakinleşmeye çalışması gerektiği bu durumun fiziksel bir sorundan kaynaklanmadığının dolayısı ile irade göstererek aşılabileceğinin hatırlatılması gerekir. Hastanın elinin yüzünün yıkanması ve rahat nefes alabileceği ferahlık hissi duyabileceği ortamın oluşturulması lazım. İnançları doğrultusunda hiç bir sorunun çaresiz olmadığı her hastalığın her sorunun bir çözümü olduğunun ve bu çözümün bulunacağının bildirilmesi gerekir. Hastanın öz güveninin oluşturulması ve kafasını dağıtması yani sorundan uzaklaştırılması adına ilgisini çekecek konular ile sohbet edilmeye çalışılması gerek” dedi.

Bioenerji Uzmanı Önder Özcan, kendilerine gelen danışanlar da genelde 3 şekilde sorun tespit ettiklerini dile getirerek şunları söyledi: “Bu sorunlardan birincisi travma sonrası oluşan panik ataktır. Travma yani bir olay sonrası oluşan panik atak hastaları, trafik kazası, yüksek bir yerden düşme, ani adrenalin yükselmesine sebep olabilecek ani korku veya heyecan hali oluşturacak bir olayı yaşaması, görmesi veya duyması sonucu oluşan panik ataktır. İkincisi taklik panik ataktır. Aslında panik atak hastası olmayıp çevresinde bu rahatsızlığı yaşayan ebeveyn veya yakın arkadaşlarının davranışlarından etkilenme sonucu o kişilerin davranışını veya çekimser ruh hallerini taklit etme durumudur. Üçüncüsü ise metafizik sebeple kişilerin anlayamadığı nedenle ya da halk tabiri ile durduk yere oluşan panik ataktır. Bu panik atak türünde kişiler bir travma, bir olay yaşamamış veya yakın çevresinde böyle bir olaya şahit olup taklit etmemiştir, araba kullanırken birdenbire bu durumun başladığını hatta uykudan bir gün aniden uyanarak bu sorunu yaşamaya başladıklarını belirten danışanlarımız bulunmaktadır. Bizim bakış açımıza göre bu durum enerjik vücutta oluşan bir dengesizlik sonucu aura beden dediğimiz enerjik bedenimizin negatif enerji adını verdiğimiz unsurlara maruz kalması sonucu oluşur ki biz bioenerji uzmanlarının ilgi alanına giren panik atak durumu da genelde bu şekilde meydana gelen sorunlardır.”

PANİK ATAK SEBEPLERİ

Panik atağın sebeplerinin henüz kesin olarak bilinmediğini belirten Alternatif tıp danışmanı ve Bioenerji uzmanı Önder Özcan, her hastada da tek bir sebep söz konusu olmadığını söyledi.

Özcan, bazen rahatsızlığın tetikleyicisi yaşanılan fizyolojik sorunlar olabilirken, bazen başka insanlar için sorun olarak dahi algılanmayacak küçük psikolojik olayların tetikleyici olabildiğini belirterek "Bazı durumlarda ciddi travmalar bu sorunun oluşmasına neden olabilir, bunların başlıcaları yaşanılan trafik kazaları, deprem, sel gibi doğal afetlere şahit olma bazen ise sebebi bilinemeyen ya da ortaya çıkarılamayan durumlar söz konusudur.”
Kaynak: İHA