Braille Alfabesiyle Kur'an Öğreniyorlar

Eskişehir'de açılan kursta görevli görme engelli eğitmen, kendisi gibi engellilere Braille alfabesiyle Kur'anı Kerim öğretiyor Eğitmen Sabancı: 'Görenlerin bugün Kur'anı Kerim okuma eğitimi alırken zorlandığını düşünecek olursak, görme engelli kursiyerlerimizin bu çabası bir ibrettir'.

SELÇUK KIZILDAĞ - Eskişehir'de Odunpazarı Halk Eğitim Merkezinde açılan kursta görevli görme engelli eğitmen, kendisi gibi 13 engelliye Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim eğitimi veriyor.

Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda gerçekleştirilen kursta, yaşları 25 ile 70 arasında değişen 13 görme engelli, eğitmen Evren Sabancı'dan Kur'an-ı Kerim dersleri alıyor.

Eskişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bülent Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlük olarak halkın talepleri doğrultusunda topluma fayda sağlayacak tüm kursları açmaya çalıştıklarını söyledi.

Engelli vatandaşların talepleri doğrultusunda Engelli Koordinasyon Merkezi işbirliğiyle Kur'an-ı Kerim okumaya yönelik kurs açtıklarını dile getiren Korkmaz, 'Görme engelli 13 arkadaşımız, Braille alfabesiyle Evren Sabancı hocamızdan Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar. Kursiyerlerimizden çok memnunuz. İnşallah sonucuna ulaşırız ve fayda sağlayabileceğimiz kurs hizmetlerini vermeye devam ederiz.' dedi.

Eskişehir Valiliği Engelli Koordinasyon Merkezi Müdürü Sibel Önal ise kentte tüm engellilere destek olmaya çalıştıklarını anlattı.

Kur'an-ı Kerim eğitimiyle ilgili gelen bir talep sonrası Eskişehir Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi ile bir istişare yaptıklarını dile getiren Önal, şunları belirtti:

'Kursumuzu açtık. Şu anda eğitimi veren hocamız ile 13 görme engelli vatandaşımızın kursa ulaşımını sağlıyoruz. Çayları, yemekleri, evden alınmaları ve eve bırakılmalarıyla onları rahat ettirebilmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Bu kursumuz, 2,5 ay sürecek. Gerçekten kursiyerlerimiz renk kattılar. Güzel dostluklar yakaladık. Amacımız engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, seslerini duyurmak.'

Eğitmen Sabancı da yaklaşık 3 yıldır yetişkin görme engellilere bu eğitimi verdiğini aktardı. Kursiyerlerin gösterdiği azmin çok önemli olduğunu vurgulayan Sabancı, şu değerlendirmede bulundu:

'Görenlerin bugün Kur'an-ı Kerim okuma eğitimi alırken zorlandığını düşünecek olursak görme engelli kursiyerlerimizin bu çabası bir ibrettir. Ben sonradan görme engelli oldum. Göz tansiyonu hastalığım sebebiyle 4 sene önce gözlerimi kaybettim. Herkes bir gün engelli olabilir. Burada hem sosyalleşmeyi hem de gelişimi sağlıyoruz. Ülkemizin okuma oranı çok düşük. Elimizden geldiğince eğitimlerimizi eğlenceli şekilde ve kararlılıkla tamamlıyoruz.'

Kursiyerlerden doğuştan görme engelli Nurullah Uymaz ise lise eğitimini açık öğretim sistemiyle aldığını dile getirerek, 'Kabartma yazıyı Allah'a şükür biliyordum. Şimdi Kur'an-ı Kerim eğitimimi de layıkıyla tamamlayacağım. Hayalim, güzel ve kurallara uygun bir şekilde kutsal kitabımızı okuyabilmek.' diye konuştu.
Kaynak: AA