Bobo Stenson, Akbank Sanat'ta Sahne Alacak

İsveçli piyanist Bobo Stenson, 20 Nisan'da sanatseverlerle buluşacak.

Müzik otoriteleri tarafından yaşayan en büyük caz piyanisti ve birinci sınıf şair olarak gösterilen Stenson, 2011'de kaydettiği ve üçüncü kez Manifest Ödülü'nü kazandıran albümü Indicum'dan besteleri yorumlayacak.

Stenson, 1960'ların ortalarından itibaren, Red Mitchell, Dexter Gordon, Toots Thielemans, Sonny Rollins, Gary Burton, Sheila Jordan gibi cazın dev isimlerine eşlik etti. 1971'de Jan Garbarek'le kaydettiği 'Sart' albümünün ardından, Arild Andersen ve Jon Christensen ile 'Underwear' albümünü yaptı.

Jan Garbarek, Palle Danielsson ve Jon Christensen'le oluşturduğu dörtlüyle büyük başarı kazanan sanatçının, Okay Temiz'in de içinde bulunduğu önemli müzisyenlerle kaydettiği 'Oriental Wind' 1978'de müzikseverlerle buluştu. 1988'de Amerikalı saksofoncu Charles Lloyd'un dörtlüsüne katılan Stenson, 1996'dan itibaren Polonyalı trompetçi Thomasz Stanko'nun grubunda çaldı.

Bobo Stenson, 2005'te kültüre olan katkılarından dolayı İsveç Kraliyet Madalyası'yla ödüllendirildi. Sanatçı, 2006'daki Avrupa Caz Ödülleri'nde 'Yılın Müzisyeni' seçildi.

Kaynak: AA