AK Parti Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Afyonkarahisar 68. İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı 68. İl Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Danışma Meclis toplantısının formatının değiştiğini kaydetti.

Genel merkezin belirlediği format gereği iki defa il danışma toplantısını vekillerin katılımıyla karşılıklı fikir alış verişinde bulunarak yapacaklarını belirten Yurdunuseven 'Üçüncü toplantıyı ise genişletilmiş İl Danışma Meclis toplantısı olarak yapacağız. Bakanımız Veysel Eroğlu, yoğun programları nedeniyle Milletvekilimiz Ali Özkaya da Aile ve Boşanma ile ilgili komisyondaki görevi nedeniyle toplantımıza katılamadı. Toplantımızın hayırlara vesile olmasın diliyorum.' ifadesini kullandı.

Toplantıda, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, meclis çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Özellikle taşeron işçilerin kamuya alınması konusundaki çalışmalara da değinen Özkal, taşeron konusu halen komisyonda çalışılıyor ve daha son şeklini almadığını belirtti.

Komisyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Meclise geleceğini anımsatan Özkal, 'Taşeron aradan çıkacak ve devlet sözleşme yapacak. Sözleşmeler 3 yıl olacak. Bu sözleşmenin başlangıcında da sınav olacak. Bu sınavı kurum kendisi yapacak. 720 bin kişiye kamu personeli olma hakkı tanınacak.' ifadeleri kullanıldı.

Toplantıya Özkal, Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları katıldı.
Kaynak: AA