AK Parti Mardin İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Mardin İl Danışma Meclisi nisan ayı toplantısı yapıldı.

AK Parti Mardin İl Danışma Meclisi nisan ayı toplantısı yapıldı.

İl Müftlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, şehit olan güvenlik güçleri ile ilgili, 'Hepimiz çok iyi biliyoruz Türkler, Araplar ve Kürtler bizim burada binlerce yıl daha özgürlük içinde yaşamamız için hayatlarını feda ettiler. Allah onların yolunu açık etsin, yerlerini cennet mekan eylesin' dedi.

HDP ve PKK siyasetinin Nusaybin, Cizre, Sur ve Silopi gibi yerleri cehenneme çevirdiğini söyleyen Miroğlu, bu hareketin Türkiye'ye ve topluma maliyetinin çok büyük olduğunu söyledi.

İncelemelerde bulunmak üzere Cizre'ye gittiğini ifade eden Miroğlu, 'Benim Cizre seyahatinden sonra bölge halkına ve insanına olan inancım bir kat daha arttı. Orada imamlarla, öğretmenlerle ve sivil toplum örgütleriyle yaptığımız görüşmelerden çıkardığımız sonuç şu; halk kendisine bu büyük acıyı yaşatanları hiç bir şekilde affetmeyecektir.' diye konuştu.

'Burada çok önemli bir deney yaşadık bu deneyde halkın Türkiye'den kopmak Türkiye'nin bölünmesine hizmet eden hiç bir plana evet demediğini gördük' ifadelerini kullanan Miroğlu, şunları kaydetti:

'Allah'a çok şükür Türk halkı, PKK'nın katlettiği, PKK'nın hayatına son verdiği komşusu olan Kürde de, ticaret yaptığı Kürde de kem gözle bakmadı. Herkes çok iyi biliyor ki ortada bir örgüt var. 30-40 yıldır bölgede şiddet ve terör uyguluyor. Şiddet ve terör üzerinden mesafe kat etmeye çalışıyor. Her defasında da yenilgiye uğruyor. Ama o her defasında yeniden o yenilgilerden hiç ders almayarak tekrar bildiği yöntemlerle siyaseti ve toplumu kontrol etmeye çaba gösteriyor.'

Bölgede yaşananların 'Kürt meselesi ve davası' olmadığını belirten Miroğlu, şöyle devam etti:

'Kürt aydınları olarak, bilhassa AK Parti camiası olarak burada yapılan eylemlerin, şehirleri bombalarla doldurmanın güvenlik güçlerini her gün şehit etmenin ne Kürt meselesi ile ne Kürt sorunu ile ne de Kürt davası ile bir ilgisi yoktur. Orta ölçekli bir devletin bile 3-4 ay böyle bir çatışmayı sürdüremeyeceği bir tabloyla karşı karşıyayız. Sur'da 1 milyon mermi ele geçiriliyor. Nusaybin'de 100 ton bomba var. Artık 10'lu ve 100'lü rakamları unuttuk. Tonlarla ifade ediliyor bu ülkeye sokulan bombalar.'

Toplantıda AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Saadettin Aydın ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar da birer konuşma yaptı.
Kaynak: AA