Gazi Metal Karasu Üretim Tesisi Kapısını Basın Mensuplarına Açtı

Gazi Metal Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Gazioğlu, fabrikanın üretimi için hem denizden hem de Sakarya Nehrinden su alabileceklerini söyledi.

Gazi Metal Karasu Üretim Tesisi Kapısını Basın Mensuplarına Açtı
Gazi Metal Fabrikası Karasu Soğuk Haddehane tesisleri tanıtım toplantısı basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Tanıtım toplantısına, Gazi Metal Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Gazioğlu, Elektrik Otomasyon Müdürü Gökhan Çetin, Teknik Direktör Tercan Açıkgöz, Üretim Müdürü Burhan Akdam ve basın mensupları katıldı.

Program, Strateji ve İş Geliştirme Mühendisi Halil İbrahim Başar’ın fabrikayı tanıtım sunumuyla başladı.

Başar, “Fabrikamız 3. Boğaz Köprüsü yolu üzerinde olup, Karasu Limanı’na yakın olması çok önemlidir. Fabrikamız ilk üretime 18 Ağustos 2014 yılında başladı.

Bebek gibi doğmuş bir fabrikadır. Kendi içinde hazırladı her şeyi fabrikamız. Fabrikamız toplam 180 bin metrekare üzerine 70 bin metre kare kapalı alanı var. Çelik’i yıllık üretim 300 bin ton olarak hedefledik. 2016’ın ilk çeyreğinde ise hedefi tutturduk. Gazi Metal metrekare/verimlilik oranında Türkiye üstündedir. Üniversitemizle, kurum ve kuruluşlarla yakın temasımız var. Tesisimizde şuana kadar bin farklı kalite özellikte çelik üretilmiştir. Fabrikamız tamamen otomasyon üzerine kurulmuştur. Asit geri kazanım tesisimiz ile yüzde 99,8 oranında geri kazanım kapasitesi ve çevreci üretim var. NGO üretim altyapısına uygundur. Fabrikamızlar da toplam personel 300 kişi olup 230 Karasu tesisimizde, 70 kişi Gebze tesisimizde çalışmaktadır. Çalışanlarımızla aile olmak istiyoruz” diye konuştu.

KARASU’DA TEK YATIRIMCI BİZİZ

Karasu ilçesinde şuana kadar tek yatırımcı Gazi Metal Fabrikası olduğunu belirten Gazi Metal Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Gazioğlu, “Şuana kadar Karasu’daki tek yatırımcı biziz. Biz buraya yatırımı 2008’de yaptık. 2008’den beride hiçbir yatırımcı daha görmedik. Kendi mallarımızı Derince’den getiriyoruz. Biz burada üretim ve üretmekle yola çıktık. Kaliteli bir elektrik çeliği, elektrikli araçlarda kullanılabilmek için üreteceğiz. Elektrik çeliği üreteceğimiz için ve Türkiye’deki ilk çelik olacağı için bu sanayide bizde hizmet verebileceğiz. Bu çelikler füzelerin, enerji sektörlerin, bilgisayar içinde kullanılıyor. Komşularımızla iş birliği yapabileceğiz” dedi.

KARASU YATIRIMI MALİYETİNİN ÜSTÜNDE ÇIKTI

Karasu’daki yatırım maliyetinin beklenenin üstünde çıktığını da belirten Başkan Gazioğlu, “Ben yaklaşık 2 yıl boyunca yatırım için arsa aradım. Ankara’ya gittiğimde Karasu’yu bana önerdiler. Bizim demir çelik fabrikalarında önemli olan tabi ki nehre ve suya yakın olması, elektrik ve doğalgazı olmasıdır. Karasu’ya doğalgazı biz getirmiş olduk. Limanın, demiryolunun burada olması, 3. Köprü bağlantı yolunun burada olması bize artı değer kattı. Biz şirket olarak yolumuza devam ettik. 2008’de açıldığımızdan bu yana tabi ki bir farklılık var. Burayı gördüğümde tamam dedim Karasu idealdir. Yatırım maliyetleri beklenenin biraz üstünde çıktı. Arazi çok sulaktı, çok dolgu yaptık. Şuanda hiçbir sıkıntımız yok” şeklinde konuştu.

SAKARYA NEHRİNDEN SU ALMA PROJEMİZ VAR

Sakarya Nehrinden su alma projelerinin olduğunu da belirten Gazioğlu, “Sakarya Nehrinden su alma projemiz var. Biz projemizi hem denize hemde nehre göre yaptık. Yani denizden de su alabiliriz, nehirden de alabiliriz. İkisinin de projesi var ama şuanda yatırım olarak biz nehirden su almayı ikinci veya üçüncü aşamaya attık. Şuanda yer altı sularını alıyoruz ve yeterli oluyor. Yer altı suyunu kullanıyoruz. İleri ki yatırımlar proseslerde daha fazla su gerektireceği için su, buhar ileri ya denizi ya nehri kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Basın toplantının sonrasında basın mensupları fabrikayı gezdi.
Kaynak: İHA