Hacca Gitmek İstemeyen Hacı Adayına 2 Yıldır Hac Kurası Çıkıyor

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde geçen yıl hac kurası çıkan, ancak gitmeyen hacı adayına bu yıl tekrar hac kurası çıkması şaşkınlık yarattı.

Hacca Gitmek İstemeyen Hacı Adayına 2 Yıldır Hac Kurası Çıkıyor
Binlerce hacı adayı yıllardır hacca gitmek için beklerken, iki yıldır üst üste hac kurası çıkan ve Bor İşletmesinde işçi olarak çalışan 48 yaşındaki İsmail Tural, geçen yılın ardından bu yıl da hac kurası çıkmasına çok şaşırdığını ve bu yıl da hacca gidemeyeceğini söyledi.



Tural,” 2007 yılında eşim ve annem ile birlikte hacca gitmek için İlçe Müftülüğüne kaydımı yaptırdım. 2015 yılında hac kurası çıktı. Ancak bazı sebepler yüzünden hacca gidemeyeceğim konusunda İlçe Müftülüğüne dilekçe verdim. Tekrar bu yıl da ikinci defa hac kurası çıkınca ne yapacağımı şaşırdım. İlçe merkezinde benden başka hacı adayına kura çıkmamış.” diye konuştu.

İlçe Müftülüğü yetkilileri, geçen hacca gitmeyeceği konusunda dilekçe veren hacı adayının dilekçesinin İl Müftülüğüne gönderildiğini, tekrar hac kurası çıkmasının hacı adayının sistemden düşürülmemesinden kaynaklanmış olabileceğini belirttiler.(MA-EFE)
Kaynak: İHA