Dünya Devi Alaşehir'de

Yaklaşık 6.4 milyar Euro’luk yıllık satışı ile bitki koruma, tarım dışı zararlı kontrolü, tohum ve bitki bioteknolojisi alanlarında dünyanın en önde gelen yenilikçi şirketlerinden biri olan Alman Bayer CropScience firmasının temsilcileri Alaşehir’de bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Dünya Devi Alaşehir'de
Gerek tarımsal faaliyetleri ile gerekse jeotermal enerji yatırımları ile son yıllarda bütün dikkatleri üzerine çeken Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Almanya’nın en önemli firmalarından biri olan ve Gebze’de de fabrikası bulunan Bayer CropScience firmasının temsilcileri ilçede pilot uygulama yapabilmek için çalışmalara başladı.

Bayer Crop Sciences Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Pazarlama Müdürü Mathiev Hingant, Bayer Crop Sciences Türkiye Ürün Müdürü Cenk Nadir, Bayer Crop Sciences Teknik Müdürü Mehmet Kaya Alaşehir Belediye Başkan Danışmanı Sami Çeltikoğlu’nu ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Ziyarette, “Alaşehir’de tarımsal yatırım olanakları, güncel Rusya krizi ile ilgili Avrupa Birliği pazarını Alaşehirli çiftçiler nasıl değerlendirebilir? Alaşehir Belediyesi ile bu konuda çiftçileri bilgilendirmek için neler yapabilir?, Alaşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ile ‘Gıda Güvenliği’ konusunda Alaşehir ilçe sınırlarında çiftçilik yapanlara ne gibi katkılar sunabilir?, Üreticiler tarafından bilinçsiz tarım ilacı kullanımının engellenerek, çevre ve pazarlama probleminin ortadan kaldırılması konusunda neler yapabilir?” konuları görüşüldü.

Alman firmanın yetkililerini Alaşehir’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını kaydeden Alaşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Sami Çeltikoğlu firma yetkililerine Alaşehir’de 46 adet yaş sebze ve meyve paketleme tesisi bulunduğunu belirterek, “İlçemizde toplam 147 bin 500 ton depolama kapasitesi bulunuyor. İlçemiz aynı zamanda bir gümrük noktası. 2015 yılında 280 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirildi.

İlçemizde tarımsal anlamda çeşitlilik mevcut, hızla büyüyen jeotermal enerji yatırımları var. Jeotermal enerjinin yanında alternatif yatırım olanakları da seracılık gibi artış gösteriyor.” dedi.

‘Anne sütü dahil sıfır kimyasal kirlilik taşıyan tek bir gıda yok’ ifadelerini Gıda Güvenliği Kongresinde akademisyenlerin dile getirdiğini hatırlatan Çeltikoğlu, “Böyle bir ibareyi akademisyenler dile getiriyorsa durumumuz gerçekten korkutucu düzeydedir. Bu konuyu toplum olarak değişik önceliklerimizden dolayı maalesef sürekli halının altına süpürüyoruz. Özellikle son yıllarda gelişen tüketici bilinci, tüketilen gıdalarda yapılan işlemleri araştırma ve sorgulama ihtiyacını ortaya çıkartmıştır. Gıda güvenliği halk sağlığını tehdit eden küresel bir konu haline gelmiş ve uluslar arası gıda ticaretini etkilemektedir. Bizde Alaşehir Belediyesi olarak, bölgemizdeki yüksek tarımsal potansiyelin farkında ve Gıda Güvenliğine duyduğumuz hassasiyetten dolayı üreticilerimizin yararına olabilecek her türlü işbirliğine açığız.” diye konuştu.

Bayer Crop Sciences Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Pazarlama Müdürü Mathiev Hingant ise Bayer CropScience olarak vizyonlarının, ‘Kaliteli gıda, beslenme ve lif üretimi için, önde gelen bir ortak olarak gelecekteki küresel zorluklarla başa çıkabilmek” olduğunu belirterek, “Görevimiz, tarım ve çevre sağlığı için yenilikçi ürünler ve bütünleşik çözümler sunarak dünya çapında lider olmaktır.” ifadelerini kullandı.

Alman firmasının yetkilileri kendilerine Alaşehir’de gösterilen sıcak ilgi ve alakadan memnun kaldıklarını, işbirliği içerisinde olacaklarını belirterek, “Önümüzdeki dönemlerde pilot uygulamalar yaparak işbirliğine başlayabiliriz” dedi.

Kaynak: İHA