Bolu Valisi Aydın Baruş Aday Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Bolu Valisi Aydın Baruş, ‘Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci’ olarak tanımlanan ve bu yıl ilk kez uygulamaya konulan uygulama ile eğitimlerine başlanan aday öğretmenlerin toplantısına katıldı.

Bolu Valisi Aydın Baruş Aday Öğretmenlerle Bir Araya Geldi
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen aday öğretmen eğitim toplantısına Bolu Valisi Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, şube müdürleri, okul müdürleri ile aday öğretmenler katıldı.

Toplantıda öğretmenlere konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, “Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci’ Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye’de ilk defa uygulamaya konulan bir süreç. Çok yararlı olacağını düşünüyoruz. Hepinize hayırlı olsun. Her işe başlayış, her mesleğe başlayış yeni bir heyecandır. Bu heyecanı o kurumda çalıştığınız sürece devam ettirmeniz gerekir. İnsan bir mesleği başladığı gibi bitirmemelidir. Her geçen gün sahip olduğu özelliklerin üzerine bir şeyler katarak ve topluma daha fazla şeyler vererek kendini yetiştirmelidir. Öncelikle, memurluk yani kamu görevi ciddi bir sorumluluk gerektiren bir görevdir. Sizler de artık devlet memuru olarak çok önemli bir kamu görevini yerine getireceksiniz. Kamu görevlileri olarak bizlere verilen her sorumluluk her yetki milletimizin bizlere emanetidir. Bu emanetin konusu insan olunca bu sorumluluk bir kat daha artar ki sizin emanetiniz de insan. Sizlere emanet edilen gelecek nesillerimiz, çocuklarımız. O zaman sizin sorumluluğunuz diğer memurlardan daha büyük bir sorumluluk ve bu sorumluluğu yerine getirerek size emanet edilen nesillere çok şey katacağınıza, gelecekte onların bu toplumun birer yıldız ferdi olarak yetişeceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmasının devamında öğretmen adaylarına tavsiyelerde bulunan Vali Baruş, "Eğitimin temel amacı geleceği inşa etmektir. Geleceği inşa ederken dünü bugüne ve bugünü de geleceğe bağlamalıyız. Geçmişinin bilmeyen, hangi değerlere sahip olduğunun farkında olmayan, geçmişi ile barışık olmayan toplumlar geleceğe yönelik sağlam adımlar atamazlar. Geçmişinden kopmuş, geçmişini inkar eden, geçmişini kötüleyen, toplumunlar bugüne ve yarına da güvenle bakamazlar. Ayağınız çok sağlam köklere basacak ki geleceğe yönelik sağlam adımlar atın. Eğitimin temel amaçlarından birisi de geçmişle geleceğinizin bağlarını iyi kurmaktır. Bir de tabi ki toplumumuzun mutlu bir toplum olması için gelecekte başarılı, hayat mücadelesinde ayakları üzerinde duran ve aynı zamanda mutlu olabilen nesiller yetiştirmek gerekir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA