Birinci Yılı Suriyeli Çocuklarla Kutladılar

Türkiye’nin en genç gazetelerinden Diriliş Postası, birinci yılını Suriyeli çocuklarla kutladı.

Birinci Yılı Suriyeli Çocuklarla Kutladılar
Yayın hayatının 1. yılını dolduran Diriliş Postası gazetesi Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde etkinlik düzenledi.

Türkiye’nin en büyük mülteci kampı olan tesislerde yapılan kutlamada bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Eyüp Fırat, Diriliş Postası ekibine teşekkür etti.

Diriliş Postası yönetimi ve yazarlarının iştirak ettiği etkinlikte Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız kampta kullanılmak üzere idari heyete 10 bin Türk Lirası hediye etti. Daha sonra bir konuşma yapan Yıldız “Değerli katılımcılar biz henüz yeni bir kuruluşuz ve o nedenle lütfen meblağı küçük görmeyiniz. İnşallah bundan sonraki yıllarda bu meblağın artmasını niyaz ederiz.” dedi.

Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk ise, sınır denilen bir çizgi ile kardeşlerin arasındaki bağa fitne sokulduğunu söyleyerek “Biz şimdi kendinden önce, kardeşleri için dua eden Müslüman çocuklar yetiştirmeliyiz. Bizden öncekiler sadece kendine dua eden çocuklar yetiştirdiği için çok acılar çektik. Müslümanın Müslümanlarla paylaşması yardım etmek değildir. İnsan kardeşine bir yabancı gibi yardım etmez. Kendi elinde olandan kardeşinin hakkını verir. Ve son olarak sizler bize Ensar olma imkanı verdiğiniz için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Çocukların konuşmalar yaptığı ve doyasıya eğlendiği program palyaçoların sunduğu gösteri ile sona erdi.
Kaynak: İHA