Kayahan, Doğum Gününde Şarkılarıyla Anıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl vefat eden Türk pop müziğinin güçlü seslerinden Kayahan için doğum gününde Mustafa Ceceli, Nilüfer ve İpek Açar’ın şarkılarını seslendirdiği “İyi ki Doğdun Kayahan” özel programı düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Mustafa Ceceli, Nilüfer ve İpek Açar, “Odalarda Işıksızım”, “Esmer Günler”, “Bir Aşk Hikayesi”, “Emrin Olur”, “ Mor Menekşe” ve “Gönül Sayfam” gibi Türk pop müziğine damgasını vuran birçok Kayahan şarkısını seslendirdi.

Gecede sahne alan sanatçılardan Nilüfer, 'Kayahan hala buradaymış gibi geliyor. Şarkılarını radyoda duyduğum zaman içim gerçekten çok kötü oluyor. Çok uzun bir arkadaşlıktı bizimkisi. Zaman zaman tartıştık ama ne olursa olsun birbirimizi seviyorduk. En çok istediği şey güzel şarkılar yazabilmekti. Hep bunun için uğraştı ve kendini de hep bunun için yıprattı. Erken ayrıldı aramızdan ama kalbimizde yerini yaptı.' dedi.

Kahayan şarkılarını seslendiren Mustafa Ceceli ise, 'Sanırım bugün en çok hoşuma giden şey, bir kişiyi doğum gününde anmak. Bu fikri kim ortaya attıysa ona teşekkür ediyorum. Elbette kaybetmenin verdiği üzüntü, hüzün bambaşka bir şey. Şarkılarının yaşadığını görmek, hala dinlendiğini görmek mutluluk verici.' ifadelerini kullandı.

-Türk pop sanatçısı Kayahan

Türk pop sanatçısı, besteci ve söz yazarı Kayahan Açar, 29 Mart 1949’da İzmir’de doğdu. Çocukluk ve gençlik yıllarını Ankara’da geçiren Kayahan, daha sonra İstanbul’a yerleşti.

1986 yılında katıldığı uluslararası Akdeniz Müzik Yarışması’nda “Geceler” adlı şarkısıyla “Altın Portakal” ödülünü kazandı. Albüm çalışmalarının yanı sıra 1989’da “Ve Melonkoli” ve 1990’da “Gözlerinin Hapsindeyim” ile iki kere Türkiye adına Eurovision Şarkı Yarışması’na katıldı.

Mart 1993'te Raks Müzik etiketli “Son Şarkılarım” adını verdiği albümünde yine kendisine ait on şarkı yer aldı. Düzenlemeleri Erdal Kızılçay’ın yaptığı albümde İskender Paydaş, Hakan Kurşun gibi genç ve yetenekli isimler çalıştı. “Sarı Şekerim”, “Vazgeçmem”, “Aman”, “Kardeşiz Senle” gibi şarkıların öne çıktığı albüm yüksek bir satış grafiği yakaladı.

Yurt içinde ve yurt dışına pek çok konser veren Kayahan, 1992 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara Kızılay Meydanı'nda 160 bini aşkın izleyiciye verdiği konserle tarihe geçti. Doğa-çevre konusundaki duyarlılığı ile de tanınan Kayahan, insanların bu konulara olan ilgisini arttırmak amacıyla pek çok yardım konseri vermekte, gönüllü olarak çalışmalara katılmaktaydı.

Kayahan, “Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz” sloganıyla tanındı.

Kayahan, hastalığının ilerlemesi sonucunda oluşan solunum yetmezliği ve bununla beraber gelişen 2 kez yendiği fakat tekrar nükseden yumuşak doku kanserine 3 Nisan 2015'te yenik düşerek hayatını kaybetti.

Kaynak: AA