Esenyurt Halk Kütüphanesi Yenilenen Hizmetleriyle Faaliyette

Esenyurt Belediyesi tarafından yenilenerek hizmete sunulan Esenyurt Halk Kütüphanesi’nde günde binden fazla kişi araştırmalarını yaparak, kitap okuma imkanı buluyor. Binlerce kitabın yer aldığı kütüphanede öğrencilere ücretsiz yemek imkanı da sunuluyor.

Esenyurt Halk Kütüphanesi Yenilenen Hizmetleriyle Faaliyette
Esenyurt Belediyesi tarafından yenilenen Esenyurt Halk Kütüphanesi, Kütüphane Haftası’nda yeniden vatandaşların hizmetine sunuldu. Günde binden fazla vatandaşın ziyaret ettiği kütüphaneyi gezen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu incelemelerde bulundu. Başkan Kadıoğlu, kütüphanede ders çalışan öğrencilerle sohbet etti.

Öğrenciler yenilenen kütüphane sayesinde gün boyunca dışarı çıkmadan araştırmalarını yapıp, ders çalışabiliyor. Tek seferde 400 kişinin yararlanabildiği kütüphanede öğrenciler ücretsiz çay, su ve öğlen yemeği imkanından da faydalanabiliyor.

"3 BÜYÜK, 6 TANE DE CEP KÜTÜPHANEMİZ VAR"

Kütüphaneyi gezip kitapları inceleyen Başkan Kadıoğlu, yenilenen hizmetlerin öğrencilere faydalarına değinerek, "Normal eski tip kütüphane sistemi artık dershane sistemine dönüştü. Ders çalışma kabinleri her kütüphanede yok. Biz verimi bunda gördük. Öğrenciler kendilerinden ve kitaplarından başka bir şeyi görmesin diye bu kabinleri oluşturduk. Dolayısıyla hem kitabı alıp dışarıda okuyabilme hem de burayı sokağa tercih etsinler diye, burada çalışsınlar diye öğle yemeği de veriyoruz. 3 tane büyük 6 tane de cep kütüphanemiz var. Şimdi daha büyüğünü yapıyoruz. Onu da tamamladıktan sonra Esenyurt’un kütüphane alanındaki tüm eksiklerini gidermiş olacağız" dedi.

"GENÇLİĞİ KİTAP OKUMAYA, DERS ÇALIŞMAYA SEVK EDİYORUZ"

Başkan Necmi Kadıoğlu, "İlerleyen dönemde bir kütüphanemiz daha olacak. Kütüphaneleri bina mantığından çıkarıp parklar içerisine alıp can sıkıcı olmayan, insanların çıkıp ağaçların altında gezebileceği bir yapı yapacağız. Şu anda Recep Tayyip Erdoğan ve Necmettin Erbakan Parkı’nda bunu yapıyoruz. Şimdi de Abdullah Gül parkımız bitiyor. Orada da 700 kişinin bir anda ders çalışacağı bir yapıya kavuşturuyoruz. Gençliği sokaktan kurtarıp kitap okumaya ve ders çalışmaya sevk ediyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA