Artvin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü

Trabzon Artvinliler Derneği tarafından etkinlik düzenlendi.

Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü kapsamında Trabzon'da bir etkinlik düzenlendi.

Trabzon Artvinliler Derneği'nce bir otelde düzenlenen organizasyona, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Salih Cora ve Muhammet Balta, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, iş adamları ile çok sayıda davetli katıldı.

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi, yaptığı konuşmada, derneği kurmalarındaki amaçlarının Trabzon'a gelen hemşehrilerine yardımcı olmak olduğunu ifade ederek, 'Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde eğitim gören 2 bine yakın Artvinli öğrencimiz var. Artvinli öğrencilerimizin en büyük sorunlarından biriside yurt talepleridir. Bir öğrenci yurdu yaptırmak en büyük hayalimizdir' dedi.

Vali Cirit ise bu coğrafyada tarih defterinin hiçbir zaman kapanmadığını belirterek, ' Bu güzel ülkenin bir bölümünde adeta vatan mücadelesi yapılırken, şunu anlıyorsunuz ki, bir çok kimsenin, bir çok küresel gücün içerde ve dışarıdaki bir çok hainin hesapları hiç kapanmamış. Bu güzel coğrafyadan, bu büyük milletten, hesap almak isteyenleri, bundan 95 yıl önce Artvin’de Yüzbaşı İsmail Hakkı beyler, Halit paşalar, Ramazan çavuşlar, cevval ve çilekeş analar bacılar ve milli mücadelenin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal liderliği ile tarihin sayfalarına gönderdik' diye konuştu.

Konuşmaların ardından programa katılanlar tulum ve zurna eşliğinde horon oynayıp halay çekti.

Yöresel halk oyunlarının da sahnelendiği etkinlik, yerel sanatçıların konseriyle sona erdi.
Kaynak: AA