Türkiye'nin En Uzun Yol Ağına Sahip Trabzon'da Asfalt Rekoru Kırıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: 'Türkiye'nin en uzun yol ağına sahip ili Trabzon'da yollara bir yılda 307 bin ton asfalt serilerek, bu alanda tarihinin rekoru kırıldı'.

Türkiye'nin 12 bin kilometre ile en uzun yol ağına sahip ili Trabzon'da, yollara bir yılda 307 bin ton asfalt serildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 365 gün hizmet esaslı çalıştıklarını belirtti.

Trabzon'un, Türkiye'nin en uzun yol ağına sahip ili olduğunu anımsatan Gümrükçüoğlu, 'Yol sorunlarını tamamen ortadan kaldırmak hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz' ifadesini kullandı.

Gümrükçüoğlu, 2015 yılında il genelinde mahalle yollarına 307 bin ton asfalt serildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Büyükşehir Belediyemiz, bu alanda Trabzon tarihinin rekorunu kırdı. Ekiplerimiz, kış sezonu olmasına rağmen mahalle yollarının bakım ve onarım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Şehrimizin birçok noktasında asfalt yama çalışmasını icra ederken bir yandan da stabilize yollarda bakım, onarım ve temizleme çalışmaları aralıksız olarak sürdürüyoruz.'

Başkan Gümrükçüoğlu, 2016 yılında mevsimin açılmasıyla birlikte yoğun asfaltlama ve betonlama seferberliği başlatacaklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA