Sözlü Açıklaması 'Toplu Taşımada Vatandaşımız Da, Şoförler De Kurallara Uyacak'
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kent içi toplu taşımada zaman zaman yaşanan olumsuz olayların en aza indirgenmesi için, tarafların empati yapması ve hoşgörülü davranması gerektiğini söyledi. Sözlü, bir hakkın kullandırılmasının lütuf gibi gösterilmesinin söz konusu olamayacağını vurguladı.

"TEK AMACIMIZ HİZMET KALİTESİNİN YÜKSELMESİ"
Şoförlerin her koşulda sakin olması, ücretsiz hizmetten yararlanan vatandaşların da kişiselleştirilmiş kartların vizesini zamanında yaptırması gerektiğini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, şunları kaydetti:
“Hafta içinde bir engelli vatandaşımızla, özel halk otobüsü şoförü arasında yaşanan ve diğer yolcuları da etkileyen tartışmanın görüntülerini üzülerek izledim. Benzer olayların yaşanmaması için tarafların itidalli davranması gerek. Vatandaşlarımız toplu taşıma hizmetinden yararlanırken yaşadıkları sorunları ALO 153 Çağrı Merkezi’ni arayarak bildirebilirler. Böylece yaşananlardan anında haberimiz olur ve kısa sürede müdahale edebiliriz. Araçlardaki kameralar da, sorunların çözülmesi ve ulaşım hizmeti kalitesinin artırılması için bizlere gerekli bilgileri sağlıyor. Tek amacımız hemşehrilerimize verdiğimiz hizmetin kalitesinin yükseltilmesi yönündedir.”
