ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass, ASO'yu Ziyaret Etti

ASO Başkanı Özdebir: '2015 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacminde yüzde 13'lük artış oldu. Bunu daha da artırmamız gerekiyor' ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass: 'Türkiye'nin ekonomik olarak gelecek 10 yıllık hedeflerine ulaşabilmesi için daha çok katma değer yaratan ürünler üretmesi gerekir'

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye ile ABD arasındaki dış ticaret hacminin geçen yıl bir önceki yıla kıyasla yüzde 13 arttığını, bunun daha da artırılması gerektiğini belirtti.

ASO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Özdebir'e nezaket ziyaretinde bulundu.

ASO'daki ziyarette Özdebir, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemine değindi. Özdebir, '2015 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacminde yüzde 13'lük artış oldu. Bu ticaret hacmini daha da artırmamız gerekiyor. Bunun için de yeni teknolojilerin transferi, katma değer yaratan ürünler konusunda bir takım işbirlikleri yapılabilir'' değerlendirmesinde bulundu.

Ticari ilişkiler arttıkça siyasi ilişkilerin de pekiştiğine dikkati çeken Özdebir, ASO gibi sivil toplum kuruluşlarının görevlerinin ülkeler arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek olduğunu belirtti.

Büyükelçi Bass da ABD'nin iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istediğini kaydederek, iş dünyası arasında kurulan ilişkilerin siyasi ilişkilere de pozitif yansıyacağını bildirdi.

Bass, ''Türkiye'nin ekonomik olarak gelecek 10 yıllık hedeflerine ulaşabilmesi için daha çok katma değer yaratan ürünler üretmesi gerekir. Bu teknolojik ürünlerin birlikte üretilmesi amacıyla Türk firmalarının ABD'li firmalarla işbirliği yapmaları konusunda destek vermeye hazırız'' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA