8. Uluslararası Çalışma Ve İş Güvenliği Konferansı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı, çalışma hayatının taraflarını ’Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği’ ana temasıyla 8-11 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da buluşturacak.

Ulusal ve uluslararası düzeyde yaklaşık 5 bin kişinin katılması beklenen konferansta, iş sağlığı ve güvenliği alanında sektörel yaklaşımlardan meslek hastalıklarına, iş kazalarının nedenlerinden yasal düzenlemelere kadar 36 farklı konu detaylı bir şekilde masaya yatırılacak.

Ana teması ’Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği’ olarak belirlenen konferansın İstanbul’da yapılmasının ayrı bir önemi olduğunu belirten Konferans Düzenleme Kurulu Başkanı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, "İmparatorluklara başkentlik yapma özelliğinin yanı sıra, Türkiye’nin kültür ve finans merkezi ve iki kıt’ada yer alan tek şehir İstanbul, iş sağlığı ve güvenliğinin sürdürülebilirliği noktasında uluslararası işbirliğine köprü oluşturacaktır" dedi.

Bu yıl 8’incisi gerçekleştirilecek Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’nın ana teması ’Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği’ olarak belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde 2001 yılından bu yana düzenlenen konferans, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 8-11 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’na ilgili akademisyenler, uzmanlar, uluslararası kuruluşlar, üniversiteler, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katılacak.

KONFERANS VE FUAR BİRARADA OLACAK

İş sağlığı ve güvenliği alanında güçlü işbirlikleri ve paylaşımlar için zemin oluşturacak Konferansta alanında lider isimlerin konuşmacı olarak yer alacağı ana konuşmaların yanı sıra, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği alanında hem sorunların tartışılacağı hem de iyi uygulama örneklerinin anlatılacağı oturumlar yer alacak. Ayrıca önceki yıllarda büyük ilgi ile karşılanan eğitim kursları ve iş sağlığı ve güvenliği alanında iyi uygulamaların yerinde görüleceği teknik turlar da düzenlenecek. Konferans ile eş zamanlı olarak düzenlenecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı ise, katılımcılara ve ziyaretçilerine iş sağlığı ve güvenliği alanında yeniliklerle tanışma fırsatı sunacak.

ULUSLARARASI ARENADAN ALANINDA LİDER KONUŞMACILAR KATILACAK

Konferans tarihinde ilk kez bu yıl, konferans süresince sabah ana oturumlarından önce, Uluslararası Sosyal Güvenlik Kurumları Birliği (ISSA) Başkanı Errol Frank Stoove, Uluslararası İş Teftiş Kurumları Birliği Başkanı (IALI) Kevin Myers, Avusturalya Griffith Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Sherif Mohamed gibi uluslararası otoritelerin ana konuşmaları (keynotes) yapması konferansa değer katacak. Ayrıca AB İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı (EU-OSHA) Brüksel İrtibat Ofisi Yöneticisi Brenda O’Brien, Uluslararası Çalışma Örgütü İş Yönetimi, İş Teftiş ve İş Sağlığı ve Güvenliği Şefi Nancy Leppink, Uluslararası Sosyal Güvenlik Kurumları Birliği (ISSA) Genel Sekreteri Hans-Horst Konkolewsky, Alman Sosyal Kaza Sigortaları Kurumu (DGUV) Genel Müdürü Walter Eichendorf ve daha birçok ulusal ve uluslararası kurumdan iş sağlığı ve güvenliği alanında kıymetli isimler konuşmacı olarak engin tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.

İSTANBUL’DA SİNERJİ OLUŞTURACAĞIZ

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, 2015 yılında Türkiye’nin başkanlığında gerçekleşen G20 zirvesinde iş sağlığı ve güvenliğinin önemli bir yer bulduğuna işaret ederek, "İş kazaları ve meslek hastalıkları, her yıl milyonlarca çalışanın hayatını olumsuz yönde etkilerken aynı zamanda ülke ekonomilerinde büyük kayıplara neden olmaktadır. Çalışanlar için sağlıklı ve güvenli bir iş ortamı sağlanması ve bu ortamın sürdürülebilir olması tüm dünya ülkelerinin ortak hedefidir" diye konuştu.

Kaynak: İHA