4. Uluslararası İtibar Yönetimi Konferansı

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alankuş: 'İtibar yönetimine verilen değer, özel ve kamusal sektörde üretilen her şeyin değerini belirliyor'

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, itibar yönetimine verilen değerin, özel ve kamusal sektörde üretilen her şeyin değerini belirlediğini söyledi.

Kadir Has Üniversitesi ve İtibar Yönetimi Enstitüsü'nün iş birliğiyle düzenlenen 4. Uluslararası İtibar Yönetimi Konferansı başladı. Prof. Dr. Sevda Alankuş, üniversitenin Cibali Kampsüsü'nde gerçekleştirilen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve bulunduğu coğrafyanın çok büyük bir değişimden geçtiğini dile getirerek, bunları açıklamakta kullandıkları kavramların da değiştiğini anlattı.

Alankuş, hızlı değişimin itibar sorununu da beraberinde getirdiğinin altını çizerek, 'Bu çerçevede aktif özneler olarak itibar yönetimi sorunuyla karşı karşıya kalıyoruz. İtibar yönetimine verilen değer, özel ve kamusal sektörde üretilen her şeyin değerini belirliyor. Küresel olarak bilinirliğinizin kapılarını açıyor. Yeni medya çağındayız ve bu alan herkesin kolay ulaştığı bir yer. Bu nedenle itibar yönetimi daha kırılgan bir hal alıyor' değerlendirmelerinde bulundu.

İtibar yönetiminin sadece sektörün değil akademinin de önemli sorunu olduğunu belirten Alankuş, konuya ilişkin düzenlenen konferansın önemine vurgu yaptı.

İtibar Yönetimi Enstitüsü Başkanı Orhan Samast ise 4 yıldır Türkiye'de itibar kavramının anlaşılması ve ayrıntılarının farkına varılması için çaba harcadıklarını söyledi.

Samast, bu süreçte üniversitenin yanlarında olmasının önemine vurgu yaparak, konunun sadece sektör bilgisiyle değil, akademik bakışla da değerlendirildiğini kaydetti.

Markalara itibar yönetimi alanında destek verdiklerini anlatan Samast, 'Biz itibarlı ülkenin, itibarlı markalar, sanatçılar, sporcularla mümkün olabileceğini inanıyoruz. Bu nedenle bu konferanslarda sanat ve sporda başarılı kişileri misafir ettik. Bu sayede itibarın farklı boyutlarını ele almaya çalıştık. Bu yıl da marka itibar ilişkisini ele alacağız' diye konuştu.

İki gün sürecek konferansta, halkla ilişkilerden akademiye, online dünyadan kurumsal dünyaya, itibarın nasıl yönetileceği ve marka ile itibar arasındaki ilişki tartışılacak.

Konferans kapsamında 37 konuşmacı, 'Marka ve İtibar Yönetimi', 'İtibarın Ölçümlenmesi', 'Dijital Markalar ve İtibar Yönetimi', 'Kurumsal İtibar: Farklı Bakış Açıları', 'Online İtibar Yönetimi', 'Kurumsal İtibar: Farklı Bakış Açıları' başlıklarında düzenlenecek panellerde konuşacak.
Kaynak: AA