74 Yaşındaki Meryen Ninenin Yaşam Mücadelesi

Kulp'un Çağlayan Mahallesi'ne bağlı Derecik Mezrası'nda ikamet eden 74 yaşındaki Tokur, derme çatma ve her tarafını naylonla örülen bir odada yaşam mücadelesi veriyor.

Kulp ilçesi Çağlayan Mahallesi'ne bağlı Derecik Mezrası'nda ikamet eden 74 yaşındaki Meryem Tokur, derme çatma ve her tarafını naylonla örülen bir odada yaşam mücadelesi veriyor.

Meryem Tokur, kimsesiz kalınca ve başkada gidecek yeri olmadığı için 3 yıl önce Çağlayan sakinlerinin ufak tefek yardımlarıyla derme çatma ve her tarafını naylonla örülen bir evde kalarak zor şartlar altında hayatta tutunmaya çalışıyor.

Tokur, yaptığı açıklamada, eşinin vefat etmesinden sonra çocuklarının kendisine bakmaması ve yalnız kalmasına rağmen hayata küsmediğini belirtti.

Eşinin yıllar önce vefat ettiğini, 6 çocuğunun evlenmesi ve farklı yerlere gitmeleri sonucu yalnız kaldığını dile getiren Tokur, 3 yıldır çocuklarının kendisine bakmadığını ve geçimini sağlayacak hiç bir gelirinin olmadığını söyledi.

İmkansızlıktan dolayı başkaya yere göç edemediğini ve ev kiralayacak durumumda olmadığını ifade eden Tokur, şöyle konuştu:

'Şu anda üç yıldır köyde kurmuş olduğum bu çadırda kalmaktayım. Allah razı olsun köylülerimin ufak tefek yardımlarıyla geçinmekteyim. Aynı zamanda yaşlı ve hasta oluşum sebebiyle çalışma gücümü de yetirdim. Şayet köylülerimin ufak tefek yardımları olmasaydı belki şu an hayatta olmazdım. Benim tek istediğim devletimiz tarafından kimsesiz, yardıma muhtaç ve evsizlere tanınan haklar kapsamına benim de alınmam. Başımı rahat bir şekilde koyabileceğim ve son yıllarımda rahat edebileceğim bir şekilde bana bir ev yapılmasıdır.'
Kaynak: AA