Vadişehir'de Çöp Konteynerleri Yer Altına Alındı
Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha hijyenik ve modern bir çöp toplama sistemi için, Vadişehir’de daha önceden belirlenen 5 noktaya yeraltı çöp konteyneri yerleştirdi.

Çöp toplama çalışmalarında yeraltı çöp konteynerleri sisteminin iş yükünü de azaltacağını bildiren yetkililer, kullanılacak olan yeni sistemin tamamen elektronik olduğunu belirtti.
Mahallelere her gün çöp almaya gelen çöp toplama araçlarının yeraltı çöp konteynerlerinin konulduğu mahallelere 2-3 günde bir gideceğini belirten yetkililer, bu sayede araçların yakıtlarından da tasarruf edileceğini söyledi.
Konteyner sisteminin, beton haznenin içine giren metal hazneden oluştuğunu ifade eden yetkililer, çöp sularının kesinlikle akmayacağını ve çevreye herhangi bir zararı olmayacağını belirtti.
ÖZEL ARAÇLAR KULLANILACAK
Yeraltı çöp konteynerlerinin toplanmasında özel araçların da kullanıldığını ifade eden yetkililer, araçların tamamen elektronik olduğunu ve sadece aracı kullanan şoförün kontrolünde olduğunu ifade etti.
