Türk Kızılayı Ve İKÇÜ'nün 'Sosyal Market' İşbirliği

İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde Türk Kızılayı desteğiyle dar gelirli öğrencilerin giyim ihtiyacını karşılamak üzere Sosyal Market açıldı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde (İKÇÜ) Türk Kızılayı desteğiyle dar gelirli öğrencilerin giyim ihtiyacını karşılayacak Sosyal Market hizmete girdi.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'deki birçok üniversitede 'sevgi mağazası' olarak adlandırdıkları sosyal marketler aracılığıyla imkanı az öğrencilere giysi verildiğini belirtti.

Butik anlayışıyla çalışan sosyal marketlerde hiç kullanılmamış ürünlerin bedelsiz olarak öğrencilere sunulduğunu kaydeden Kınık, 'Gençlerimizin, özellikle de ihtiyaç sahibi olanların her zaman yanındayız' diye konuştu.

Kınık, İKÇÜ Sosyal Market açılışında Türk Kızılayı Konak Şubesinin büyük desteğinin bulunduğunu ifade etti.

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, üniversitede gençleri hayata hazırlamak için çalıştıklarını, sosyal yardımların da bu çalışmalarda önemli yeri bulunduğunu söyledi.

Günlük yaşamda zaman zaman insani duyguların unutulduğunu vurgulayan Akhan, sevgi mağazalarının bu duyguların yeniden hatırlanmasını sağladığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından market açılışında desteği bulunanlara teşekkür plaketi sunuldu.
Kaynak: AA