Türkelili Öğrenciden Türkiye İkinciliği Başarısı

İyilikte Yarışan Sınıflar' projesi kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasında Türkiye ikincisi oldu.

Okul müdürü Recep Anar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8. sınıf öğrencisi Şahin'in 375 eserin arasında ikincilik başarısı elde ettiğini söyledi.

Öğrencilerinin başarısının kendilerini gururlandırdığını dile getiren Anar, 'İHH'nın düzenlediği yarışmada öğrencimiz Cihan Şahin 375 eser arasından 'Yetim Kalmak' kompozisyonuyla Türkiye ikincisi oldu. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum' dedi.

Şahin ise yarışmada derece alan kompozisyonunu iki haftalık bir çalışmanın sonucunda hazırladığını anlattı. Öğretmenlerinin kendisine çok destek olduğunu kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

'Daha önce kompozisyon yazmayı sevmezdim, öğretmenimin desteği ve emeğiyle severek bir kompozisyon hazırladım. İl birincisi olduğumu öğrendiğimde sevinmiştim, Türkiye ikincisi olduğumu öğrendiğimde ise sevincim katlandı. Okulumuzu, ilçemizi ve ilimizi temsil etmekten çok mutluyum. Yarışmaya katılmamda bana destek veren aileme ve öğretmenlerime çok teşekkür ederim.'

Bu arada yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla düzenlenecek törenle İstanbul Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde verileceği öğrenildi.

Kaynak: AA