Kafkasya Kültür Ve Dayanışma Derneği'nden Dündar'a Ziyaret

Orta Asya Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Şerif Birinç, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Başkan Dündar’ın yapmış olduğu çalışmaları çok başarılı bulduğunu ifade eden Birinç, Başkan Dündar’a Çerkez sürgününü temsil eden ‘Hayat ağacı’ hediye etti.

Dr. Şerif Birinç’in ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Dündar, “850 bin nüfusa sahip Osmangazi’de her kültürden insan dost ve kardeşçe bir yaşam sürmekte. Osmangazi Belediyesi olarak, Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya ve Orta Doğu’dan Bursa’ya göç eden tüm vatandaşlarımızla her zaman bir arada oluyoruz. Gerek burada yaşayan göçmen kardeşlerimiz gerekse de Balkanlar, Orta Asya ve Orta Doğu’daki kardeşlerimizle ilişkilerimiz, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla kesilmeyecektir. Birlik ve beraberlik duyguları içerisinde, sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

Orta Asya Kafkasya Kültür Derneği Başkanı aynı zamanda AK Parti 22. dönem Milletvekili Dr. Şerif Birinç de, Başkan Dündar’ın her zaman kendilerine destek olduğunu söyledi.

Birinç, Dündar’a Kafkas-Rus harbinin ardından 1864 yılında yüz binlerce Çerkez’in sürgün edilmesini ve bu sürgün sırasında binlerce insanın hayatını kaybetmesini temsil eden ‘Hayat ağacı’ hediye etti.
Kaynak: İHA