Ortaokul Öğrencileri Lise Gezilerine Devam Ediyor

Kula Kenan Evren Ortaokulu idaresi tarafından öğrencilerinin bir üst okul olan liseleri tanımaları için gerçekleştirdiği Lise Tanıtım Günleri eğitim öğretim yılının ikinci döneminde de devam ediyor.

Ortaokul Öğrencileri Lise Gezilerine Devam Ediyor
İlk dönem Salihli, Turgutlu, Şehzadeler ve Yunusemre’deki liselere giden Kula Kenan Evren Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencileri, ikinci dönemin başında da Kula’daki Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi ve Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi’ni tanıma fırsatı buldu. Okulların rehberlik öğretmeni ve okul müdürleri okulları tanıtarak, başarılı olan öğrencilerin kendi okullarını tercih etmesini istedi.

Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi müdürü Abdullah Akkaya, "İlçemizin üniversite başarısını arttırmak için sizlerin okulumuzu tercih etmenizi isterim." diyerek, okullarına yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi müdürü Ahmet Gedik de, öğrencilerin gidebilecekleri okulları ikinci dönem ortak sınavlardan önce görmelerinin önemli olduğunu belirterek, Kenan Evren Ortaokulu’na teşekkürlerini iletti.

Önümüzdeki eğitim öğretim yılında liseye başlayacak olan 8’inci sınıf öğrencisi Yasin Sarıkaya, "İlk dönem sonunda yaptığımız lise gezilerinin ardından, ikinci dönem başında da Kula’daki liseleri yerinde görüp tanımamız bizim için çok iyi oldu. Bu sayede sömestr tatili sonrası tekrar sınav havasına girmiş olduk." diye konuştu.

Kenan Evren Ortaokulu rehberlik öğretmeni Varol Esen ise, "İlk dönem TEOG ortak sınavlarındaki gösterdiğimiz başarıyı daha da yukarıya çıkarmak için çalışıyoruz. Uşak ve İzmir’deki başarılı liseleri de öğrencilerimize tanıtıp öğrencilerimizin motivasyonlarını hep üst düzeyde tutacağız. Okullarını bize tanıtan okul müdürlerine ve rehberlik öğretmenlerine çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Kaynak: İHA