Medeniyetler Korosu'nun Sesi Suriyeliler İçin Yükseliyor

İmamdan papaza, hemşireden ev hanımına kadar birçok kişinin bir araya gelmesiyle oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, iç savaş nedeniyle zor durumda olan Suriyelilere, tüm dünyanın dikkatini çekmeye çalışıyor Suriye'deki iç savaşta ölenler için repertuvarına Arapça ilahiler de ekleyen koro, tüm dünyaya barış, kardeşlik ve hoşgörü mesajı veriyor Antakya Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Özfırat: 'Dünyanın bizi yalnız bırakmasına inat koro olarak bu yıl bütün yapacağımız konserleri Suriyeli kardeşlerimize atfediyoruz'.

İSMİHAN ÖZGÜVEN - Üç semavi din ve 6 farklı mezhepten kişilerin yer aldığı Antakya Medeniyetler Korosu, Suriye'deki iç savaşa ve oradaki insanların dramına dünyanın dikkatini çekmek için şarkılarını seslendiriyor.

Antakya Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imamdan papaza, ev hanımından öğretmene ve hemşireye kadar Alevi, Sünni, Ermeni, Katolik, Musevi ve Ortodoks'ların yer aldığı 120 kişilik korolarının 2007 yılından bu yana ''Yaradılanı seviyorum, Yaradan'dan ötürü'' felsefesini dünyaya göstermek için faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Kurulduğu günden bu yana koronun dünyanını birçok noktasında konserler verdiğini ifade eden Özfırat, bu yıl da yurt içinin yanı sıra Kosova'da ve Beyrut'ta konserlerinin olacağını kaydetti.

Koronun en büyük hedefinin Şam ve Halep'te konser vermek olduğunun altını çizen Özfırat, şöyle devam etti:

''Oradaki iç karışılık son bulsun. Ege Denizi'nde artık barış hoşgörü olsun istiyoruz. Hemen yakınımızda Yayladağı ilçemizin karşısında Türkmen kardeşlerimizin çektiği sıkıntıyı yüreğimizde hissediyoruz. Dünyanın bizi yalnız bırakmasına inat koro olarak bu yıl bütün yapacağımız konserleri Suriyeli kardeşlerimize atfediyoruz. İnşallah bu karışıklık son bulur, herkes vatanına döner ve huzur içeresinde yaşar. Bunun için de dünyaya bir dikkat çekmek istiyoruz. Biz ülke olarak çok büyüğüz, değil 2,5-3 milyon 100 milyonlar gelse biz onları barındırabiliriz, onlarla birlikte yaşayabiliriz çünkü onlar bizim en başta din kardeşlerimiz. Orada insanlar savaştan, toptan, tüfekten, bombadan kaçıyorlar. Biz onların düştüğü bu durumu görüp bütün Suriye'deki iç karışıklığın son bulmasını istiyoruz. Tüm eserleri de ölenlerin ruhlarına atfediyoruz.'

Suriye'de olayların başladığı günden bu yana repertuvarlarına iki Arapça ilahi de eklediklerini belirten Özfırat, ''Sürekli, kan, gözyaşı görüyoruz. Acıyı hissetmeyen kimse insan olamaz. Biz herkesi kardeş olarak görüyoruz. Osmanlı İmparatorluğundan bu yana dünyaya medeniyeti götürmüş bir milletiz, bundan sonra da götürmeye devam edeceğiz. Bunun için de kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz'' dedi.

Özfırat, koroda 120 kişinin olduğunu, her yıl sınavla bünyelerine yeni kişileri kattıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA