Suriye'deki Filistinli Mülteciler

UNRWA, Suriye krizinden etkilenen Filistinli mültecilerin acil ihtiyaçları için bağış çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), Suriye krizinden etkilenen Filistinli mültecilerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için 414 milyon dolar bağış talebinde bulundu.

UNRWA'nın Ürdün'ün başketi Amman'daki ofisinden yapılan yazılı açıklamada, 2016 yılında Suriye'nin topraklarında bulunan 450 bin Filistinli sığınmacının yanı sıra daha önce Ürdün ve Lübnan'a sığınan 60 bin Filistinliye yardım etmeyi hedefledikleri belirtildi.

Bağışçı ülkelere 414 milyon dolar yardım çağrısı yapılan açıklamada, 'Bu yardımlardan 329 milyon doları Suriye'nin içinde bulunan Filistinli sığınmacıların acil ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak. 414 milyon dolardan geriye kalan ise Ürdün ve Lübnan'daki Filistinlilere tahsis edilecek' ifadelerine yer verildi.

UNRWA Genel Komiseri Pierre Krenpol ayrıca, 'Londra Konferansı öncesi, Suriyelilerin yaşadığı büyük trajedinin ve Filistinli mülteci topluluğunun da unutulmaması gerekir' dedi.

Filistinli sığınmacıların yüzde 95'inin sürdürülebilir yardıma muhtaç olduğu ifade edilen açıklamada, söz konusu yardımların yanı sıra Suriye ve Gazze Şeridi'ndeki ailelere nakdi yardım için 4,7 milyon dolara da ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Kaynak: AA