Obama'nın Çarşamba Günü Gerçekleştireceği Cami Ziyareti

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, Obama'nın çarşamba günü Baltimore'daki bir camiye gerçekleştireceği ziyaretin, ülkedeki 'dini özgürlüklerin ve hoşgörünün' vazgeçilmez olduğunu yeniden ifade etmek adına önem arz ettiğini belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Obama'nın çarşamba günü Baltimore'daki bir camiye gerçekleştireceği ziyaretin, ülkedeki 'dini özgürlüklerin ve hoşgörünün' vazgeçilmez olduğunu yeniden ifade etmek adına önemli olduğunu belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, ABD Başkanı Barack Obama'nın çarşamba günü Baltimore'daki bir camiye gerçekleştireceği ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Earnest, Başkan Obama'nın ziyaretinin, 'dini özgürlükler ve hoşgörünün', ABD'nin yaşam biçiminin temellerinden biri olduğunu yeniden ifade etmek adına önemli bir imkan olduğunu kaydetti.

'Amerikalı Müslümanların ülkeye yaptıkları katkıları her zaman takdirle karşılıyoruz' diyen Earnest, her alanda Müslümanların ABD'ye çok değerli katkılar yaptığını vurguladı.

Baltimore'daki caminin seçilmesinin ve ziyaretin zamanlamasının nedeninin sorulması üzerine Earnest, cami seçiminin, 'ABD'deki Müslümanların çeşitliliğini iyi yansıtan bir yer olmasından' başka bir anlam taşımadığını ifade etti.

Earnest, dini hassasiyetler gözetilerek birçok programın yapıldığını, Obama'nın farklı ülkelerde bazı camileri ziyaret ettiğini ve her yıl Beyaz Saray'da Ramazan ayında Müslüman konuklara iftar yemeği verdiğini hatırlattı.

Baltimore İslam Toplumu Camisi'ni çarşamba günü ziyaret edecek olan Obama, 8 yıllık başkanlığı boyunca ilk kez ABD'de bir camiyi ziyaret etmiş olacak.
Kaynak: AA