Gürcistan Savunma Bakanı Khidaşeli Açıklaması 'Biz Türkiye'ye Son Derece Müteşekkiriz'

'Türkiye'ye son derece müteşekkiriz'.

Gürcistan Savunma Bakanı Tinatin Khidaşeli, resmi ziyaret için bulunduğu Ermenistan'da, Türkiye ve Azerbaycan'ın Gürcistan için stratejik ortak ve dost ülkeler olduğunu belirtti.

Khidaşeli, Ermenistan'da Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Başbakan Hovik Abrahamiyan, Savunma Bakanı Seyran Ohaniyan ve Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandiyan ile görüştü.

Gürcistan Savunma Bakanlığının verdiği bilgiye göre, Khidaşeli ve Sarkisiyan görüşmesinde bölgede barış ve istikrarın güçlendirilmesi konuları masaya yatırıldı.

Sarkisiyan'la görüşmesinin ardından açıklama yapan Khidaşeli, Ermenistan Cumhurbaşkanı'yla iki ülke arasında savunma alanlarında çeşitli konular üzerinde görüştüklerini kaydetti. Bölgede barış ve istikrarın güçlendirilmesi için Gürcistan'ın aktif rol almaya hazır Sarkisyan'a ilettiğini dile getiren Khidaşeli, 'Biz bölgede barış sağlayıcı bir ülke olmak istiyoruz' dedi.

Bölgedeki Dağlık Karabağ, Abhazya ve Güney Osetya gibi sorunlarının barış yollarıyla çözülmesi gerektiğini savunan Khidaşeli, Gürcistan'ın da çözüm araştırma ülkelerinden biri olma niyetinde olduğunu ve bunu Sarkisyan'a da söylediğini ifade etti. Bölgedeki herhangi bir istikrarsızlaşmanın, Gürcistan için de bu çatışmanın taraflarına olduğu ölçüde sorun olacağını belirten Khidaşeli, bölgedeki sorunların barış yoluyla çözümü konusuna Sarkisyan'ın da Gürcistan hükümetiyle hemfikir olduğunu ifade etti.

Gürcistan Savunma Bakanı'nın Ermeni mevkidaşı Seyran Ohaniyan ile görüşmesinde, iki ülke arasında askeri alanda 2016 işbirliği planı imzalandı.

Gürcistan Savunma Bakanlığının verdiği bilgiye göre, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Khidaşeli, Ermeni bir gazetecinin Gürcistan'ın Türkiye ve Azerbeycan ile ilişkileri konusundaki sorusuna, 'Azerbaycan ve Türkiye bizim stratejik ortaklarımız. Türkiye NATO üyesi komşu ülkedir, bu ilişkilerimizi daha derinleştiriyor ve güçlendiriyor. Zirvelerde ve bakanlar toplantılarında siyasi seviyede sunduğu destekler için Gürcistan Türkiye'ye minnettardır. Gürcistan'ın desteğe ve yardıma ihtiyacı var. Geçen yıl Tiflis'te sel olduğunda komşu ülkeler bize destek vermişti, aralarında bize ilk yardım eden Türkiye'ydi. Türkiye'ye son derece müteşekkiriz' şeklinde cevapladı.
Kaynak: AA