23. İzmir Avrupa Caz Festivali

Festival, 3 Mart'ta İlhan Erşahin'in konseriyle başlayacak.

23. İzmir Avrupa Caz Festivali, İlhan Erşahin'in açılış konseriyle sanatseverlerle buluşacak.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) bu yıl 23'üncüsü düzenlenen festival, 3-19 Mart tarihleri arasında yapılacak.

İlhan Erşahin'in, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) 'Istanbul Underground' albümünden seçtiği parçalarla vereceği açılış konserinde, sanatçıya, Alp Ersönmez, Turgut Alp Bekoğlu ve İzzet Kızıl eşlik edecek.

Konserlerin yanı sıra farklı etkinliklerin ve atölye çalışmalarının yer alacağı festivalde, gazeteci ve yazar Francesco Martinelli de bir seminer verecek. Bu yıl ilk kez yapılacak ve 'Caz'ın dans hali' olarak tanımlanan Lindy Hop Atölyesi'nin de sanatseverlerin beğenisini kazanması bekleniyor.

İzmir'deki özel üniversitelerin katkılarıyla düzenlenen atölyelerin yanı sıra 14. Caz Festivali Afiş Yarışması'nda derecelendirilen 35 afişin bulunacağı sergi ve söyleşilerin de düzenleneceği festival 16 gün sürecek.

Slovakya'dan arp sanatçısı Maria Kmetkova ve gitarist Pavol Bereza, İtalya'dan Luca Constantini, Romanya'dan Florin Raducanu, Kolombiya'dan Juan Garcia herreros, Yunanistan'dan George Kontrafouris, Fransa'dan, Brezilyalı Agathe Iracema ve İsviçre'den VEIN TRIO grubunun katılacağı Festival, 19 Mart'ta Piotr Baron Quintet konseri ile sona erecek.
Kaynak: AA