Konyaaltı'nda Araplara Konut Satışı Arttı

Konyaaltı Kaymakamı Keklik: 'Konyaaltı'nda yabancılara yapılan konut satışlarında bu yıl düşüş gözlenirken Araplarda az da olsa artış var'.

Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Konyaaltı'nda Araplara konut satışında artış olduğunu bildirdi.

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (KONYSİAD) yapılan açıklayamaya göre, bir otelde düzenlenen geleneksel toplantıya Konyaaltı Kaymakamı Keklik katıldı.

Kaymakamlık alanları içinde yapılan çalışmalar hakkında dernek üyelerine bilgi veren Keklik, kaymakamlık olarak önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Konyaaltı'nın 22 kilometrelik bir sahili olduğunu ve bölgede 3 bin 73 odalı 6 bin 690 yatak kapasiteli 82 konaklama tesisi bulunduğunu vurgulayan Keklik, 'Konyaaltı'nda yabancılara yapılan konut satışlarında bu yıl düşüş gözlenirken Araplarda az da olsa artış var' dedi.

Keklik, Konyaaltı sahilinde sürekli denizin denetiminin yapıldığını, şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadıklarını ve Konyaaltı denizinin temiz olduğunu belirtti.

Konyaaltı'nda her türlü denetimlerin titizlikle yapıldığını bildiren Keklik, şunları kaydetti:

'Sigaraya karşı yapılan toplam 5 bin 866 denetimde 127 kişi ve 50 kuruluşa idari ve maddi ceza kesildi. Sigara konusunda hoşgörü yok. Bölgemizde 43'ü yatağa bağı 110 kişiye evde bakım hizmeti veriliyor. Yardıma muhtaç 2 bin 84 kişiye ayni ve maddi yardım yapıldı. Yardıma muhtaç engelli, yaşlı ve yardıma muhtaç ailelere de maddi yardımlarda bulunuyoruz.'

KONYSİAD Başkanı Bora Terzioğlu da dernek olarak 'birlikten kuvvet doğar' inancıyla sıkı çalışarak ve gönüllülük esasıyla hizmet ederek, hem kendileri hem de etraftaki insanların hayatında olumlu yönde fark yaratmayı amaçladıklarına dikkati çekti.

En büyük isteklerinin Konyaaltı'nın içinde bulunduğu şartların iyileştirilmesi ve mevcut potansiyelinin daha iyi kullanılması olduğuna vurgu yapan Terzioğlu, dünyanın en güzel plajlarından biri olan Konyaaltı sahilinin bir an önce ilçeye yakışır hale gelmesini arzu ettiklerini belirtti.
Kaynak: AA