'Milletin Faydasına Olan Süreç Yine CHP Tarafından Sobete Edildi'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP’nin Anayasa Komisyonu’ndan ayrılmasının ardından "Milletin faydasına olacak bir süreç yine CHP tarafından sobete edildi" dedi.

'Milletin Faydasına Olan Süreç Yine CHP Tarafından Sobete Edildi'
Anayasa Komisyonu Başkanlık tartışmaları sırasında CHP’lilerin masadan kalkmasıyla dağıldı. Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Yeni anayasa sürecini seçimi tek başına kazanmış bir mesele olarak tanımladık. Bir sistem değişikliğinden bahsediyorsak güç peşinde koştuğumuz için değil sağlıklı sistem peşinde koştuğumuzdan. Bizim sistem değişikliği dediğimiz rejim değişikliği havasına sokmaya çalıştılar. Sayın Başbakanımızın seçimden galip çıkmış partinin genel başkanı olarak yeni dönemde yeni anayasanın ilk gündem maddesi olması gerektiğini ifade etti.

Bir gelenek başlatmak amacıyla siyasi partileri ziyaret etti. Bu Meclis’in kurucu irade vasfına bir saldırıdır. Meclis, istediği anda yeni anayasa yapma yetkisine sorumluğuna hakkına sahiptir. Meclis millet adına hareket etmektedir. Yine milletin adına yürütülen süreç CHP tarafından sabote edildi. Diyorlar ki Başkanlık sistemi tartışılamaz. Meşru bir sistemi tartışmaktan dahi kaçıyor. Parlamenter sistem ne kadar meşruysa başkanlık sistemi de o kadar meşrudur. Milletin faydasına olacak bir süreç CHP tarafından sobete edildi. Söz konusu parti ana muhalefet partisi. Bu parti iktidarın alternatifidir. Ankara, bayrak, İstiklal Marşı ile ilgili bir tartışma yoktur. AK Parti kadroları bunları tüm dünyada başının üstünde taşıyan bir partidir. Biz vatandaşlarımıza bir kere daha anayasa yapma iradesinin ne kadar güçlü olduğunu ifade ediyoruz. Bugünkü toplantının konuşmalarının tutanaklarının açıklamasını talep ediyoruz. ’Ben masada olmayacağım, konuşmayacağım, konuşturmayacağım’ demek otoriter tavır demektir. Bu tavır siyasetin doğasına aykırıdır. CHP’nin tavrı son derece yanlıştır. AK Parti’nin yeni anayasa yapma iradesi son derece güçlü. Biz çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA