Daka, AB Fonlarını Bölgeye Çekmeye Başladı
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın Sivil Toplum Diyalogu Programı “Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu” kategorisinde başvurusunu yaptığı “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kalkınma Ajansları İçin Karşıt Gerçeklik Etki Değerlendirme Metotlarında Kapasite Geliştirme Projesi” desteklenmeye hak kazandı.

Demirci, “Bütçemizin yüzde 90’ını bu programdan hibe olarak aldık. Yakın zamanda, farklı fonlardan, özellikle Avrupa Birliği fonlarından bölgemize daha çok kaynak çekmeyi hedefliyoruz” dedi.
Etki değerlendirme çalışmaları sonucunda elde edilecek bulgular sayesinde daha sağlıklı destek ve hibe kararlarının verilebileceğinin altını çizen Demirci, 10. Kalkınma Planı’nda da bu gerekliliğinin vurgulandığına dikkat çekti. Demirci, “2014 yılı Kasım ayında DAKA olarak bu alanda Kalkınma Analitiği Derneği ile bu çalışmaların temelini atmıştık. Projenin uygulanmasıyla 12 aylık bir çalışmayla çarpan etkilerinin daha fazla olacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.
