AK Parti Heyeti İlçeleri Ziyaret Etti

AK Parti Kayseri il başkanı, milletvekili, MKYK Üyesi ve il yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle birlikte, 2 ilçeyi ziyaret etti.

AK Parti Heyeti İlçeleri Ziyaret Etti
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, MKYK Üyesi Yaşar Karayel, Milletvekili İsmail Tamer ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Koordinatörleri eşliğinde, bir dizi açılış ve program için Akkışla ve Sarıoğlan ilçesini ziyaret etti.

İlk olarak Akkışla ilçesini ziyaret eden, AK Parti heyeti, Akkışla belediyesi tarafından Gömürgen mahallesine yapılan Türkmen Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa AK Parti heyetinin yanı sıra, Akkışla Kaymakamı İbrahim Ethem Kazak, Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül, AK Parti Akkışla İlçe Başkanı Hayrullah Dündar ve mahalle sakinleri katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Ali Ergül, Türkmen Evi, projesini Akkışla İlçesi’nde başlatarak, mahallelere yaymaya çalıştıklarını ifade ederek, "Buna Gömürgen mahallemizden başladık ve diğer mahallelerimize de yapacağız. Bu işler her türlü yapılır, ama ilçe ve mahalle sakinleri olarak yapılan bu işlere sahip çıkmanız lazım. Bu tür hizmetler yapılmasına rağmen vatandaşlarımız sağda, solda oturursa ben şahsen gücenirim. Böylesi hijyenik mekanlarda gelin çayınızı, kahvenizi için. İnşallah bu güzel mekan sizlere hayırlı olur." dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, Büyükşehir Belediye Yasası’nın ardından köylerin mahalle vasfını kazandığını belirterek, "Belediye Yasası çıkana kadar, bir çok eksiklikler tamamlanamıyordu. Ama artık bundan sonra, kanalizasyon, yol, su ve okul gibi ilçelerin ve mahallelerin ne ihtiyacı varsa Büyükşehir Belediyesi tarafından kolaylıkla yapılıyor. Hala bazı eksiklikler olabilir, ama başlamak bitirmenin yarısıdır. Bizde kalan eksiklikleri tamamlamak için elimizden geleni yapacağız. Bu Türkmen Evi’ni de başkanımız iyi bir gelenek haline getirdi. Buranın hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti heyeti ve Kaymakam, Belediye başkanı Türkmen Evi’ni gezerek, vatandaşlarla sohbet etti. Heyet buradaki açılışın ardından da Akkışla ilçe başkanlığını ziyaret edere, teşkilat mensupları ile bir araya geldi.

AK Parti heyetinin diğer ziyareti de, Sarıoğlan ilçesi oldu. Heyet burada ilçe teşkilatına gelerek, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililerle bir araya geldi.

İlçe binasında teşkilat mensuplarına hitap eden, MKYK Üyesi Yaşar Karayel, Darbe Anayasası’nın bir an önce değiştirilmesi gerektiğine değindi. Bir çok darbe girişimleri olduğunu ve 28 Şubat’ında bunlardan birisi olduğunu belirten Karayel, şunları söyledi:

"Omuzu kalabalık askerlerin ve şöhretli generallerin, Türkiye’ye vermiş olduğu zararlar kaldırılamaz boyutlara gelmişti. Türkiye’ye o dönemde 200 milyar doların üzerinde zara verdiler. 25 tane banka battı. Onunla birlikte tüm borçlar bu milletin üzerine yüklendi. Bu yüzden Türkiye’nin başının en büyük belası, Darbe Anayasasıdır. 1980’deki darbecilerin yapmış olduğu anayasa, artık Türkiye’yi idare etmeye yetmiyor. Onun için yeni bir anayasa kesinlikle şart. Bizde bu irade var. Merkez Karar ve hükümetimizde bu işlerle ilgili neler yapılması gerektiği konusunda arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Bunlar olursa, memleketin hayrına olur. Bu millete dar gelen anayasa değişmiş olur."

Heyet buradaki programın ardında da son olarak, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız’ı makamında ziyaret etti.
Kaynak: İHA