CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer Açıklaması

'Hükümet, kadın ve çocuk hakları konusunda çok duyarsız'.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 'Hükümet kadın ve çocuk hakları konusunda çok duyarsız' dedi.

Yüceer, CHP Kadın-Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleriyle birlikte Mecliste düzenlediği basın toplantısında, kadınların hiç bitmeyen bir şiddet sarmalının ortasına terk edildiğini savundu.

Yüceer, 'Hükümetin eşitlik ve özgürlüğün temelini oluşturması gereken kadın hakları konusundaki çarpık bakışı nedeniyle bizler bu komisyonu kurmak zorunda kaldık. Hükümet, kadın ve çocuk hakları konusunda çok duyarsız' diye konuştu.

Yüceer, komisyon olarak kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığa ilişkin çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. AK Parti döneminde kadınlara yönelik hak ihlallerine göz yumulduğunu ileri süren Yüceer, CHP'nin kadın ve çocuk haklarının siyaset üstü bir mesele olduğunu her zaman ortaya koyduğunu ifade etti.

Komisyon üyesi CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ise son 14 yılda kadın cinayetlerin artığını, Mecliste bulunan kadın milletvekillerinin bu konuda bile bir araya gelemediğine dikkati çekti.

Kendilerinin sadece adli olaylarla ilgilenmediklerini, kadınlara yönelik bütün alanlarda çalışmalar yaptıklarını belirten CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, düzenlemelerin kadınların hakları göz önüne alınarak yapılmadığını savundu.

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel de Mecliste bulunan partilerin kadın cinayetleri konusunda ortak karar alması ve birlikte düzenleme yapması gerektiğini dile getirdi.
Kaynak: AA