Yenimahalle Anaokullarında Diş Taraması

Yenimahalle Belediyesi tarafından belediyeye ait 5 anaokulunda eğitim gören 3-6 yaş arası 500 çocuğun ağız ve diş taramaları yapıldı.

Yenimahalle Anaokullarında Diş Taraması
80. Yıl Anaokulu, Batıkent Anaokulu, Şehit Yüzbaşı İlker Aydın Anaokulu, Ragıp Tüzün Anaokulu ve Adile Naşit Anaokulunda muayenelerinin ardından minik öğrencilere dişlerini nasıl fırçalayacakları hakkında uygulamalı olarak bilgi verildi.

Yenimahalle Belediyesi doktorlarından Eylem Avşar tarafından gerçekleştirilen taramalarda çocuklara diş sağlığı ve ağız bakımı bilincini kazandırmak için aylık diş takvimi hediye edilirken, küçük kahramanlara muayenede gösterdikleri cesaret nedeniyle “Cesaret Belgesi” de verildi.

Sağlıklı dişler, sağlıklı gülüşlere sahip olmak için çocukların küçük yaşlarda bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Belediye olarak her zaman ilçemizde hasta, yaşlı, engelli ve çocuklarımıza öncelik verdik. Çocuklarımızın sağlığı, geleceğimizin sağlığı olduğuna göre sosyal belediyecilik gereği rutin sağlık kontrollerimize devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA