Kısa Film Galasına Katılan Protokol 1 Saat Engelli Oldu
İçel’in Erdemli ilçesinde engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için ses betimlemeli kısa film çekildi. Kısa filmin galasına katılan protokolün ise engellilerle empati kurmaları için gözleri bandajlandı.

"Engellilerimize gösterdiğimiz duyarlılığın neticesi"
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Engellilerimizin durumunu bizim anlayabilmemiz gerçekten mümkün değil. İlk defa sinemaya giden insanlarımız var. Onların yaşadıklarını yaşayabilmemiz için gözlerimizi bandajla kapatıp kendimizi onların yerine koyarak film izleyeceğiz. İşte bu engellilerimize gösterdiğimiz duyarlılığın bir neticesi, onlara sunduğumuz hizmetin bir neticesidir" dedi.
"Bu kısa film ses betimlemeli özel bir film"
Erdemli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve aynı zamanda yayınlanan ses betimlemeli kısa filmin yönetmeni Adem Aslan da, yaptıkları çalışmayla Türkiye’de ilk defa bir belediye tarafından ses betimlemeli kısa film çekildiğini belirtti.
Aslan, "Sadece engellilerin rol aldığı bir kısa film yaptık. Bu kısa film ses betimlemeli özel bir film, görme engelliler için. Bir de protokol başta olmak üzere isteyenlerin gözlerini göz bandı ile kapatıp, ses betimlemeli filmimizi takip etmeleri için bir kulaklık vereceğiz. Bir görme engelli nasıl bir duygu içerisinde ya da yaşamını nasıl idame ettiriyor, bunun empatisini yaptıracağız" şeklinde konuştu.
Engellilerin ve ailelerinin salonu doldurmasıyla oyuncuları engellilerden oluşan kısa filmin gösterimi gerçekleştirildi.
Kısa filmde müzisyen olmak isteyen ve bunu başaran görme engelli karakteri canlandıran görme engelli Mehmet Kırcılı’ya Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu tarafından bir org hediye edildi. Bazı engelliler de Başkan Tollu’ya kendilerinin hazırladığı hediyeleri takdim etti. Uzun zamandır sinemaya gelemediğini ifade eden bazı engelliler, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
