Bursa'da Başarılı Sporcular İçin Ödül Töreni

Bursa'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2015-2016 eğitim-öğretim yılında düzenlenen okullararası Türkiye müsabakalarında ili temsil eden ve madalya kazanan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, müsabakalarda 430 madalya kazanan 100 sporcu için Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlenen ödül törenine Vali İzzettin Küçük katıldı.

Salondaki manzarayı görünce umutla dolduğunu belirten Küçük, konuşmasında ulu şehir Bursa'nın, modern spor tesisleriyle bir spor kenti olduğuna işaret ederek, 'Bugün sporun ve sporcunun şehri Bursa'mız okul sporlarındaki başarıları ile de adından sıkça söz ettiriyor. Tabi gençlerimizin sporla uğraşması kadar önemli olan bir husus da onları spora kanalize edebilmek. Bundan dolayı da buna her kimin emeği geçiyorsa özellikle de beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarımı kutluyorum.' ifadelerini kullandı.

Yerel yönetimlerin spora ve sporculara verdiği desteğin takdire şayan olduğunu vurgulayan Vali Küçük, şöyle devam etti:

'2015-2016 eğitim-öğretim yılında her ilçemizde Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde spor şenlikleri yapılmış ve bu şenliklerde yaklaşık 213 bin 283 öğrencimiz spor ile buluşturulmuştur. Ne kadar güzel, ne kadar hayırlı bir iş. Ben şu an şu salonu dolduran tüm gençlere teşekkür ediyorum. Yapılan desteklere karşılıksız kalmamışlar, ilimizi katıldıkları grup, yarı final ve Türkiye şampiyonalarında başarı ile temsil etmişler. 8 okul takımımız, 61 ferdi sporcumuz katıldıkları ulusal yarışma ve müsabakalarda Türkiye şampiyonu olmuşlar, ilimize toplamda 430 madalya getirmişler. İçinizde sınırları aşıp dünya şampiyonu olanlar var. Bu hem kendiniz, hem aileleriniz hem sizlere emek veren hocalarınız hem de bizler için büyük bir gururdur.'

Devletin spora olan desteğini her zaman sürdürdüğünü de anımsatan Küçük, şunları kaydetti:

'Milli Eğitim Bakanlığımızın da bu konuda aldığı çok önemli kararlar var. Eğitim hayatı boyunca öğrencileri izleyerek özellikle sportif faaliyetlerde kendini gösteren gençlerimize liselere giriş TEOG sınavında ek puan vererek gençlerimizi spora teşvik ediyor. Bütün bunlar şu demektir, benim gencim, yeter ki teknolojinin esiri olup vaktini boş işlere harcamasın. Sporla uğraşsın, spora bağımlı kalsın. Hem kendisine hem de ülkesine faydası olsun. Sağlam akıl sağlam bedende bulunur. Bu ülkeye de yüreğini, ruhunu sağlamlaştırmış akıllar lazım. Görüyorum ki 2016 yılı Bursa'mız için, Bursa'nın sporu için bereketli geçmiş. Bu duygularla, hem yeni yılınızı kutluyor, hem de 2017 yılının Bursa için nice başarılara imza atılan bir yıl olmasını temenni ediyorum.'

Konuşmanın ardından Vali Küçük, genç sporculara ödüllerini verdi.

Kaynak: AA