Halep'in Çocukları Gülmeyi Hatırladı
Halep’te dün gece yeniden başlayan tahliyelerle yüzlerce çocuk, kentin doğusundan batısına getirildi. Kuşatma altında geçen sürede ağlamayı dahi unutan küçük çocuklar, tahliye umuduyla yeniden gülmeyi hatırladı.

Dün yeniden başlayan tahliye işlemlerinde çocukların korkusu yerini gölgeli umuda bıraktı. Dünden bu yana yüzlerce çocuk Halep’in doğusunda muhaliflerin kontrolünde bulunan kentin batısına getirildi.
Haftalarca hatta aylarca maruz kaldığı bombardıman nedeniyle hastaneleri dahi hizmet dışı kalan kentten gelen küçük çocuklar önce sağlık ekipleri tarafından tıbbi kontrolden geçirildi. Kuşatma altında yaşam mücadelesi veren çocuklara, yaşadıklarını unutturamayacak olsa da oyuncaklar hediye edildi. Saatlerce aç ve susuz kalan Halepli çocukların karınlarını doyurdukları sırada verilen yiyecekleri iştahla yemesi yürek burktu. Tahliye edilenler arasında bulunan 1 yaşındaki Muhammet’in ne ayakkabısı ne de çorabı vardı. Kendisine verilen yiyecekleri bir yandan da kardeşine yediren, çıplak ayağı ile yardım bekleyen çocukların perişan hali yürek burktu.
Halep’te sınır noktasında olduklarını ifade eden Sadakataşı yönetim kurulu üyesi Murat Kantarcı takas işleminin yapıldığını, dün ve bugün 70 otobüsün geldiğini 3-4 bin civarında Halepli’nin geldiğini aktardı. Çocukların durumunun perişan olduğunu söyleyen Kantarcı “Birçoğunun arağında ayakkabı yok. Hepsi üşümüş, hepsi aç, hepsi saatlerdir otobüslerde bekliyor. Acil ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Gıda dağıtımı yaptık. Diğer ekibimiz İdlib bölgesine çadırları kuruyor. Bir kısmını oraya nakledeceğiz. 100 otobüs bekleniyor. Genel kadar buradayız karşılayacağız” ifadelerini kullandı. Çarşamba gününden beri Halep’e Yol Açın konvoyu ile bölgeye ulaşmaya çalıştıklarını bildiren Kantarcı, “Cumartesi bölgeye geldik. İki gündür de burada Halep tarafından gelen mültecileri karşılıyoruz. Ne ihtiyaçları varda karşılaşama çalışıyoruz, bağışçılarımızın bağışlarını yerine ulaştırmaya çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.
