Öğrenciler Düzenledikleri Kermesin Gelirini Hayvan Barınağına Bağışladı

Türkiye’de her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan, “Yerli Malı Haftası” dolayısıyla TED Şanlıurfa Kolejinde kermes düzenlendi. Anaokulu öğrencilerinin satış yaptığı kermesin geliri, hayvan barınağına bağışlandı.

Öğrenciler Düzenledikleri Kermesin Gelirini Hayvan Barınağına Bağışladı
Öğrencilere yerli malı kullanımının önemini anlatmak, tutumlu ve bilinçli tüketici olmayı öğretmek amacıyla her yıl tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanan “Yerli Malı Haftası” kapsamında, TED Şanlıurfa Kolejinde kermes yapıldı. Kermeste anaokulu öğrencileri, evde annelerinin yaptığı pasta, kek, börek, poğaça ve dolma gibi tatlı ve yemeklerin yanı sıra çeşitli meyveleri tezgaha koyarak, üst sınıflarda okuyan öğrencilere sattı. Üzerinde çeşitli renklere boyanmış meyve resimlerinin yer aldığı kartondan şapkalar takan minik öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu. Kermesten elde edilen geliri, sahipsiz hayvanların bakımına harcanması için hayvan barınağına bağışlayan minikler, büyüklere örnek olacak bir davranışa da imza attı.

TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, etkinliğin, çocukların bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimlerini desteklemek ve çeşitli beceriler kazanmalarını sağlamak adına uygulanan eğitim programının bir parçası olduğunu ifade etti.

Çocuklarda benlik kavramının gelişmesine, kendilerini ifade etmelerine ve özgüven kazanmalarına olanak sağlayan bu tür etkinliklerin, bundan sonraki süreçte de devam edeceğini belirten Şamat, amaçlarının, öğrencilerde öğrenme isteği ve merak duygusu uyandırmak olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA