Başkentteki Erzincanlılardan Birlik Mesajı

Erzincan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ayvaz: 'Siyasi, ideolojik, dini anlayış farklıları bizi ayrıştırmamalıdır'.

Erzincan Dernekleri Federasyonu Başkanı Selahattin Ayvaz, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarının 79 milyonun yüreğini yaktığını belirterek, 'Siyasi, ideolojik, dini anlayış farklıları bizi ayrıştırmamalıdır.' dedi.

Başkentteki Erzincanlılar, İller Bankası Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

Programda konuşan Ayvaz, bu yıl 6. düzenlenen 'Erzincanlılar Buluşması'nı hüzünlü bir ortamda gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ayvaz, Türkiye'nin etrafının adeta ateş çemberine dönüştüğünü belirterek, 'Alçakça saldırıları boşa çıkarmak, bertaraf etmek istiyoruz. Yedi düvelle, hainlerle mücadele ediyoruz. Bu mücadelede kaybettiğimiz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlık, ailelerine ve Türk milletine sabır diliyorum.' diye konuştu.

Türkiye'de yaşayan 79 milyonun ülkenin bağımsızlığı ve geleceği için birlikte hareket ettiğini ve etmeye devam edeceğine inandığını vurgulayan Ayvaz, kimsenin bu birlikteliği bozamayacağını kaydetti.

Ayvaz sözlerini şöyle sürdürdü:

'Şimdi dayanışma içerisinde olmayacaksak ne zaman olacağız. Şimdi dostumuza, arkadaşımıza, hemşehrimize güvenmeyeceksek ne zaman güveneceğiz. Siyasi, ideolojik, dini anlayış farklıları bizi ayrıştırmamalıdır. Bugün İslam coğrafyasında yaşanan hadiseler, insanlık dramları bu ayrışmaların sonucudur.'

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy da Erzincan'da yaptığı çalışmaları sinevizyon eşliğinde Ankara'daki hemşehrilerine anlattı.

Kaynak: AA