Esnaf Kar Yağışını Eğlenceye Çevirdi

Van’da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, kardan adam yapan esnaf ise kar yağışını eğlenceye çevirdi.

Esnaf Kar Yağışını Eğlenceye Çevirdi
İpekyolu ilçesinde bulunan Şemsiyeli Sokak esnafı, biriken karları atmak yerine kardan adamlara çevirdi. Sokağın başına ve ortalarına 4 tane kardan adamı yapan esnaf, caddenin ilgi çekmesini sağladı. Sokağa gelen vatandaşlar, kardan adam ve şemsiyelerle bol bol fotoğraf ve selfie çektirdi.

İHA muhabirine konuşan sokak esnafından Ahmet Taşkulak, “Şemsiyeli Sokak esnafı olarak bir araya gelerek kardan adamlar yaptık. Kimisi için çile olan kar yağışı bizim için de eğlence oldu. Bu kısa sürede vatandaşların da dikkatini çekti. Birçok kişi buralarda fotoğraf çekip sosyal medyada paylaşıyor, bu da kısa sürede sokağımızı daha da canlandırdı” dedi.

Maşallah Çelik de, sokak esnafı olarak böyle bir fikir ortaya attıklarını belirterek, “Bölgemizde kış çilesi olduğu için bizler de esnaf olarak bunu nasıl eğlenceye çevirebiliriz diye düşündük. Aklımıza böyle bir fikir geldi. Bu sayede hem kar yağışını eğlenceye çevirdik hem de sokağımızı daha da canlandırdık. Sokağımız zaten farklıdır, gece saatlerinde de led ışılarımız var, bu da sokağa farklı bir güzellik katıyor” diye konuştu.

Kardan adamlarla fotoğraf çeken vatandaşlar ise, kardan adamlarına olan hayranlılarını gizleyemediler.
Kaynak: İHA