AİBÜ'de 15 Temmuz Şehidi Ozan Özen Anısına Futbol Turnuvası Düzenlendi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı tarafından 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit düşen Ozan Özen anısına futbol turnuvası düzenlendi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO) gerçekleştirilen final müsabakası ve kupa törenine AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, BESYO Müdürü Doç. Dr. Ümid Karlı, SKS Daire Başkanı Dursun Özcan ile şehit Ozan Özen'in ailesi katıldı.

Törende Rektör Prof. Dr. Coşkun, şehidin babası Metin Özen'e plaket takdim etti.

Plaket takdimi sırasında sporcular ve öğrenciler, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attı.

Coşkun, törende yaptığı konuşmada, 'Bin yıllık şanlı tarihimiz zaferlerle yazıldı. En son zaferimiz de 15 Temmuz demokrasi zaferimiz olmuştur. 15 Temmuz’u unutmamak ve gelecek kuşaklara unutturmamak, şehitlerimizi ebediyete kadar hatırlamak adına üzerimize düşenler neyse yapmamız boynumuzun borcudur. Şehitlerimiz canlarını bu vatan uğruna feda ettiler, şehitlerimizi ne kadar ansak azdır.' diye konuştu.

Ozan Özen’in şehit olmadan birkaç gün önce sosyal medyada paylaştığı mesajında, adeta şehit düşeceğini hissederek yorumlar yaptığını belirten Coşkun'un, Özen’in mesajını okuması salondakileri duygulandırdı.

Coşkun, sözlerini tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarak tamamladı.

Konuşmaların ardından turnuvada dereceye giren takımlara ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Kaynak: AA