İzmir'deki FETÖ/PDY Davası

Terör örgütüne finansal destek sağlanmasına ilişkin 2'si tutuklu 3 sanığın yargılandığı davada bir sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağlanmasına ilişkin 2'si tutuklu 3 sanığın yargılandığı davada bir kişi tahliye edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Emir Ağbaş ve Mehmet Çelikarslan ile avukat Serhat Ortapınar katıldı.

Tanık olarak ifade veren K.K, 1996'dan beri sanık Ağbaş'a ait şirketlerin hesap defterini tuttuğunu, iddia edilen sohbet ve kahvaltılı toplantılara şahitlik etmediğini ayrıca iddianamede geçen 'hesap ve muhasebe hileleri'nden haberdar olmadığını söyledi.

Tuttuğu muhasebe defterlerinden herhangi bir usulsüzlük görmediğini ifade eden K.K, Ağbaş'ın terör örgütü FETÖ ile bağlantısının olmadığını ileri sürdü.

Suçlamaları kabul etmeyen sanık Ağbaş ise tutuksuz yargılanma talebinde bulundu.

Sanık Çelikarslan ise ailesinin de mağdur olduğunu dile getirerek tahliyesini istedi.

İddia makamı da Ağbaş'ın FETÖ ile bağlantısının olup olmadığı yönünde Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve istihbarat birimlerine yazı yazılması ve tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, tutukluluğunun devamına karar verdiği Ağbaş'ın örgüt bağlantısının olup olmadığı yönündeki tespit için ilgili birimlere yazı yazılmasına, Çelikarslan'ın ise yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 18 Şubat'ta, FETÖ/PDY'nin finans ayağına yönelik operasyonda, ABD'den dönen iş adamı Emir Ağbaş ile Mehmet Çelikarslan, Adnan Menderes Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında 2'si tutuklu 3 sanık hakkında, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' ve 'Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet' suçlamasıyla 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Ekimde görülen ilk duruşmada, firari sanık Selami Başaran hakkında tutuklamaya yönelik yakalama çıkarılmıştı.

Kaynak: AA