Küçük Aksu Barajı İnşaatında İnceleme

DSİ 13. Bölge Müdürü Coşkun: 'Proje tamamlandığında 2016 yılı birim fiyatları ile dekar başına 935 lira gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 41 milyon 233 bin 500 lira katkı ve 5 bin 292 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedefleniyor'

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Bölge Müdür Yardımcısı Özhan Erdanışman ve şube müdürleriyle Küçük Aksu Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Coşkun, içme suyu, enerji ve sulama amaçlı inşa edilen, aynı zamanda taşkın koruma maksadı da olan Küçük Aksu Baraj inşaatında çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yaptıkları incelemede, yüzde 64 fiziksel gerçekleşmede olan işte, tünel enjeksiyon çalışmalarının sürdüğünü gördüklerini belirten Coşkun, 'Enjeksiyona hız verilerek ikinci makine desteği ile hızın arttırılması talimatı verdik. Baraj inşaatında derivasyon tüneli, su alma yapısı, tünel çıkışı Özdere bağlantısı ve kondüvi imalatları tamamlandı. Ayrıca, rölekasyon-4 yolu kazı - dolgu çalışmaları ve sanat yapısı imalatlarının da devam ettiğini müşahede ettik.' dedi.

Küçük Aksu Barajı ile 44 bin 100 dekar tarım alanının sulanacağına ve yıllık 28,39 milyon metreküp içme suyu ve yıllık 6,06 GWh enerji üretimi sağlanacağına işaret eden Coşkun, 'Bu proje tamamlandığında 2016 yılı birim fiyatları ile dekar başına 935 lira gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 41 milyon 233 bin 500 lira katkı ve 5 bin 292 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedefleniyor.' diye konuştu.

Coşkun, inşaatta emeği geçen DSİ ve yüklenici firma çalışanlarına da teşekkür etti.
Kaynak: AA